Bannock

Vytisknout recept
Bannock je jméno pro chléb rychle upečený na ohništi. 
Všechny suché suroviny smícháme, a poté přimýcháme i ostatní. 
Na hrnek mouky by mělo být zhruba dvě deci vody. Důležité je, aby vám vyšlo hutné těsto, takže radši vodu přidávejte postupně a dejte jí míň než víc. 
Těsto na pánvi opatrně stlačte, aby vytvořilo placku. Čím tenčí placka se vám povede, tím rychleji se bannock upeče.
Po pár minutách koukněte na spodní stranu a pokud má zlatavou barvu, bannock otočte. Až bude propečený z obou stran.
 
Mlsné jazýčky si ale můžou s bannockem vyhrát mnohem víc. Jak už bylo řečeno na začátku, recept na bannock se odvíjel od toho, co měli lidé zrovna kolem sebe k dispozici za suroviny. Takže do něj můžete dát cukr, jablko, rozinky, skočici. A nebo můžete bannock udělat na slano, popř. se škvarkamai, klobásou. 
Můžete nakonec přidat cokoliv. 
...
Bannock je chléb, který se dělá na ohništích v pánvičce, nebo v ešusu. 
Ale doma na pánvičce je taky výborný! *heart*
 

1hrnek - Mouka
1lžička - Kypřící prášek
špetka - Sůl
ml - Voda a olej - dle potřeby
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila BarbaraHáková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account