Americký banánový chlebíček (banana bread)

Vytisknout recept
Vytvořeno na základě originálního amerického receptu Nana's Banana Bread. Chuťově je téměř totožný s americkou verzí.
Nejprve našleháme máslo (nejlépe v mixéru), dokud není nadýchané. Poté přidáme oba cukry, a opět dobře šleháme. Nakonec do mixéru přidáme 1 vejce a 2 bílky, a šleháme, dokud není vše dobře promíseno. Nakonec přidáme rozmačkané zralé banány a šleháme na nejvyšší rychlost 30 vteřin. 
Zvlášť smícháme mouku, sodu, kypřicák a sůl v jiné míse. Postupně přidáváme moučnou směs k našlehané máslové směsi - střídavě se zakysanou smetanou, a ručně pomalu mícháme. Nakonec přidáme ořechy, a vše dobře pomalu promícháme. 
Těsto nalijeme do formy na chlebíčky, a pečeme při teplotě 175 stupňů asi 1 hodinu.
Nebo lze alternativně část těsta nalít do 12 muffinových silikonových košíčků a zbytek těsta do malého pekáčku. Pečeme při teplotě 175 stupňů 20 minut. 

60g - máslo
70g - třtinový cukr
1ks - vanilkový cukr
3ks - 1 vejce + 2 bílky
3ks - banány zralé
1 3/4 hrnek - mouka polohrubá
1/4lžička - kypřicí prášek do pečiva
3/4lžička - jedlá soda
1/2lžička - sůl
1/2hrnek - zakysaná smetana
1/2hrnek - ořechy nahrubo posekané
příprava - 20
vaření - 30-40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Jana101

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account