1. Každý Čech jich za rok sní asi 1,5 kila. Konzumenti si myslí, že zdravě mlsají, vůbec ale netuší, že jsou skutečnou bombou!
2. Ovocné gumové pochoutky tělu dodají ve 100 gramech asi 300 až 400 (kcal).
3. Kromě glukózového sirupu a cukru obsahují ještě dextrózu, modifikované škroby, želatinu a okyselovače.
4. Dají se želatinové sladkosti něčím nahradit? Kdo chce mít při mlsání klidnější svědomí, tak může želatinové dobroty nahradit těmi, které jsou vyrobeny z ovocných šťáv. Obsahují sice úplně stejné množství cukru, taky se po nich tloustne, ale neobsahují umělá barviva. Některé z těchto výrobků neobsahují ani umělé příchutě, ty pak mají barvu podle ovoce a mají i jeho chuť.
Otcem gumového medvídka Haribo je německý cukrář Hans Riegel. Narodil se v roce 1893 ve Friesdorfu u Bonnu. Před první světovou válkou pracoval v několika potravinářských firmách a po ní se stal podílníkem firmy Heinen.