Košer neboli vločková sůl
Tak o této soli slyším, přiznám se, poprvé.
Košer sůl se také často nazývá vločková sůl kvůli tvaru krystalků, jež se dají hezky rozmělnit v ruce. Je pochopitelné, že má své jméno odvozené z židovské kuchyně, kde se maso připravuje speciálním způsobem – je zde potřeba sůl, která tzv. přilne.
Výraz „košer sůl“ může označovat dva typy solí – jedna z nich má vločkové krystalky a dostala své jméno díky svému použití při přípravách mas dle židovských stravovacích pravidel. Obsahuje méně přídavků a má čistší a vyrovnanější chuť než obyčejná stolní sůl.
Vločky se snadno rozpouštějí a mají méně pronikavou příchuť než průmyslově zpracovaná stolní sůl. Díky tvaru krystalků je ve špetce košer soli jednoduše méně soli, než v soli běžné. Tento druh soli se nejčastěji používá na posypání preclíků a na ozdobu okraje sklenic na koktejl Margarita.
Je nutno podotknout, že ne všechna košer sůl je mořská.
Druhým typem soli košer je sůl, která byla certifikována košer prestižními organizacemi či certifikačními orgány jako je Ortodoxní židovská unie.
Certifikace zaručuje, že produkt je vyroben a je s ním zacházeno v souladu s vysokými standardy a je vhodný pro konzumaci těmi, kteří preferují košer stravu. Všechny soli SaltWorks® obdržely certifikaci košer od Ortodoxní židovské unie.