U nás hodně frčí rýžová kaše. Málokdy však vařím přímo rýžovou kaši, většinou vaříme rýži jako přílohu a vaříme ji i schválně o maličko víc, aby zbylo na kaši. Hodně jsme si teď oblíbili rýži basmati, ale pozor, není basmati jako basmati. Už se mi i stalo, že mi vůbec nevoněla a nebyla tak dobrá. Teď spíš kupujeme jasmínovou. 
Když nám rýže zbyde, tak ji zaliji mlékem a rozmačkám. Nejlépe to jde mačkátkem na brambory. Pak ji dám na mírný oheň a zahřívám. Až pojme všechno mléko, tak případně ještě trošku přidám. Rýže by se měla mírně rozvařit. Já ji mám ráda posypanou kakaem, cukrem a politou rozpuštěným máslem. Dcera má kaši ráda se zmrzlým rybízem nebo muchovníkem. Teď jsme zkoušeli jen tak s máslem a Cejlonskou skořicí a bylo to taky fajn. Cejlonská skořice je totiž jemnější a chutná mírně sladce a je prý i zdravější. 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account