Pro start do chladného podzimního dne je ideální ovesná kaše. Zasytí, prohřeje a dodá energii na dlouhou dobu. K tomu, aby byly ovesné vločky dobré, je však potřeba povařit je doměkka. Syrové vločky mají totiž škrobovitou příchuť a ta se ztratí pouze teplem nebo dlouhým macerováním například ve studeném mléce. Náš recept je pro přípravu takový zlatý střed. Díky přípravě v mixéru docílíte toho, že budou ovesné vločky jemné, tím pádem jim k lahodné chuti postačí horké mléko, a to vše tedy bez dlouhého vaření. V kombinaci s několika dalšími ingrediencemi nakonec vykouzlíte krásně krémovou ovesnou kaši, kterou příjemně osladí švestková omáčka. 
Jak už jsme se zmínili, kaši jsme tentokrát připravili v mixéru Sage The Super Q. Ten se díky speciálnímu systému s výkonným čtyřramenným nožem dokáže roztočit neuvěřitelnou rychlostí 300 km/h, a poradí si tak s nejrůznějšími potravinami v libovolné kombinaci. Rychlost si můžete sami regulovat pomocí speciálního kolečka nebo je možné využít přednastavené programy. Tento mixér v sobě navíc kombinuje tři výrobky v jednom. Klasický mixér, smoothie mixér s malou nádobou a mixér s vakuovou nádobou. Kromě ovesné kaše s ním tak můžete připravit dokonalé smoothies, krémové polévky, omáčky a dipy. Zvládnete s ním i namlít mouku, umixovat ořechové mléko či máslo nebo připravit ledovou tříšť.
 
Ovesná kaše se švestkami
 
l  cca 2 porce
l  náročnost – snadné
l  doba přípravy – 30 minut
 
Ovesná kaše
l  100 g ovesných vloček
l  špetka soli
l  20 g chia semínek
l  lžíce kokosového cukru
l  1 lžička skořice
l  200 ml rostlinného mléka
 
Švestková omáčka
l  200 g švestek
l  50 g kokosového cukru (v případě sladkých švestek není potřeba)
l  2 lžíce vody
 
Na ozdobu
l  1 švestka
l  plátky strouhaného kokosu
l  kakaové boby
 
Postup
l  Do menšího rendlíku si dejte očištěné a pecek zbavené zralé švestky, kokosový cukr a dvě lžíce vody. Promíchejte a nechte zhruba pět minut povařit.
 
l  Jakmile jsou švestky hotové, odstavte rendlík z plamene a nechte vychladnout.
 
l  Do nádoby od mixéru SAGE THE SUPER Q™ dejte ovesné vločky, špetku soli, chia semínka, kokosový cukr, skořici a teplé rostlinné mléko. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
 
l  Mixér zapněte tlačítkem ON/OFF, otočným ovladačem dejte CHOP a vše mixujte zhruba dvě minuty.
 
l  Poté, co je vše rozmixované, otočte ovladačem zpět doleva a počkejte, až se mixér zastaví.
 
l  Hotovou kaši rozdělte do dvou misek a nádobu si očistěte.
 
l  Do čisté nádoby si dejte povařené švestky, zajistěte víkem, zapněte mixér, otočným ovladačem vyberte PUREE a tři minuty nechte mixovat.
 
l  Poté, co je vše rozmixované, otočte ovladačem zpět doleva a počkejte, až se mixér zastaví. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér vypněte.
 
l  Rozmixované švestky nalijte na ovesnou kaši. Ozdobte několika plátky švestek,  strouhaným kokosem a kakaovými boby.
 
(Pro informaci k textu – kokosový cukr má hodně nízký glykemický index, a proto jej lze brát jako zdravou alternativu ke slazení.)
 
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account