Mladá pšenice

Jde vlastně o čerstvé, několikadenní výhonky běžné pšenice, jež jsou mimořádně bohaté na vitaminy A, C, E, antioxidanty a železo, hořčík, vápník aj.
Již před více jak 5000 lety o jejich účincích věděli staří Egypťané, kterou si oblíbili pro své účinky a schopnosti. Pšenice patří mezi nejstarší obiloviny vůbec. Na své popularitě začala masivně nabývat v 60 letech minulého století. Její účinky jsou srovnatelné se zeleným ječmenem.
Působí antioxidačně a upravuje životně důležité procesy v lidském těle. Pravidelné užívání pomůže odstranit únavu.
Mladá pšenice obsahuje kyselinu listovou – přispívá k normální sysntéze aminokyselin, normální krvetvorbě.

V současné době se silně prosazuje jako superpotravina i pomocník při léčbě řady potíží, ačkoli průkazné vědecké studie zatím většinou chybějí. Její zastánci tvrdí, že účinně detoxikuje tělo a upravuje zažívání, umí si poradit s různými záněty (např. dýchacího ústrojí) a působí antisepticky.

Pomáhá startovat metabolismus, zlepšuje imunitu, dodává energii a podporuje kognitivní funkce. Navíc také podle svých zastánců brání nežádoucímu ukládání cholesterolu a srovnává hladinu cukru v krvi.

Prospěje i vlasům, nehtům a pleti. Užívá se rozemletá na prášek do ranních zeleninových či ovocných nápojů, z čerstvé (pozor na plísně!) si můžete uvařit polévku (podobně jako z čerstvých kopřiv). Koupit si ale můžete i tablety či kapsle.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account