Proteinová bábovka
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- ½ hrnku hladké špaldové mouky Babiččina volba
- ½ hrnku vanilkového proteinu
- ⅓ hrnku třtinového cukru
- ½ hrnku rostlinného oleje
- 1 hrnek mléka + trochu stranou
- 2 vejce
- ½ balení kypřicího prášku
- 4 lžíce kvalitního kakaa
Instrukce
- Ve větší misce smíchejte veškeré suché suroviny mimo kakao. Do mísy robotu nalijte mléko, olej a vejce a nechte zapracovat metlou. Postupně do tekuté části přisypávejte promíchanou suchou směs.
- Nakonec z hotového těsta odlijte asi třetinu do použité misky a vmíchejte do ní kakao. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte celozrnnou špaldovou moukou nebo kokosem. Někdy se může stát, že bude těsto příliš hutné, tak jej případně trochu dolaďte mlékem.
- Střídavě lijte světlou a tmavou směs do formy. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 minut.
- Poté špejlí kontrolujte propečenost. Pokud už těsto neulpívá na špejli, je bábovka hotová. Nechte ji vychladnout a poté vyklopte na talíř.