Letecká doprava opravdu zná případy, kdy došlo k otravě pilota na základě požití špatné potravy. Otravy ale nevedly k tragickým koncům, přičemž v těchto ojedinělých případech zasáhl úspěšně druhý pilot letadla. Letecké společnosti upravují pravidla pro stravování posádky v konkrétních příručkách.Například pro první piloty Českých aerolinií skutečně platí, že by měli jíst jiné jídlo než druhý pilot.
Podle britského Úřadu pro civilní letectví bylo například v roce 2010  zaznamenáno dva atřicet takových případů. Při milionech letů leteckých společností za rok jsou tyto případy ojedinělé.
Stává se to v destinacích při mezipřistání se sníženou hygienou. Měli by tedy jíst spíše čerstvě připravené pokrmy a vyhýbat se ovoci a zelenině, které nejsou tepelně upraveny. Doporučuje se také. aby hlavní pilot jedl v jinou dobu než ostatní členové posádky.Nejmenší časový odstup by měl být půl hodiny.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account