Díky výhře rodinného vstupného na stránkách Chocotopie na instagramu, jsme dnes odpoledne strávili minimálně 2,5 hodiny v Chocolate Experience Center v Průhonicích. Jedná se o místo, které navazuje na již zaběhnuté podniky Chocopatia (dvě muzea, čokoládové dílny, VR film a obchod s čokoládou – na adrese Celetná 15, Praha 1), na stejné adrese se nachází Wax Museum of Legends – Grévin (muzeum voskových figurín)  a jen o malý kousek dál je Candytopia (ruční výroba cukrových bonbonů a jejich prodej, kterou najdete  na adrese Celetná 10, Praha 1). Informace naleznete na webu: www.chocotopia.cz 

Do Průhonic jsme jeli autem a nechali ho zaparkované zdarma před vchodem do Chocolate Experience Center. 

 

Jakmile vejdete dovnitř narazíte na recepci/pokladnu, kde si můžete zakoupit vstupenku  a získat informace. Taky jsme dostali na ochutnání každý kousek čokolády Veškerý personál byl velmi ochotný a příjemný, doporučili nám, abychom se staly členy Chocotopia clubu a získali tak možnost nakupovat v obchodě se slevou a sbírat body za nákup. A tak jsme si hned u recepce založili svůj klubový účet. Trvalo to asi 2 minuty. 

Pak si pro nás přišla sympatická slečna Klára, která nám dělala průvodkyni. Její informace byly velmi hezky podané, občas zapojila i Káju, a tudíž to z velké části bavilo po celou dobu i jeho. Ochotně i odpovídala na mé dotazy. 

 
Jak už jsem psala, některé věci si mohl Kája sám vyzkoušet a využil toho hned na začátku naší prohlídky. Schválně, dokázali byste s tím pořádně točit. Já dnes teda sílu vůbec neměla. Kája to otočil mnohem víc. 
 
Teď už konečně vím, v čem spočívá rozdíl mezi hořkou, mléčnou a bílou čokoládou. 
 
Další, velmi zajímavá, část prohlídky a to seznámení s plantážemi  a procesem výroby čokolády. Společnost Chocotopia je česko-belgická. Tato firma se stará o vlastní kakaové plantáže v Mexiku.  Při pěstování se nepoužívají pesticidy. Víte, že než má kakaovník první plody trvá to 3 až 5 let ? 
 
I na zvířátka zde narazíte. Seznamte se prosím. ČOKO a KOKO. Hlavně po mě nechtějte vědět, který je který. 
 
Byla i ochutnávka kakaa (nápoje). To si můžete ochutit podle libosti. My s manželem vyzkoušeli skořici. V nabídce je i pepř, chilli, červená paprika, hřebíček – osladit si to můžete třtinovým cukrem.  Náš Karel III pije jen vodu a tak si mezitím užíval posezení na mexickém trůnu. 
 
V prvním patře jsme ochutnali bonbonky a pravý marcipán a seznámili se s procesem jejich výroby. 
 
A pozor. Další, velmi interaktivní, část naší prohlídky, z které jsme si nakonec odnesli čokoládu domů. WORKSHOP. Káju chytil ze začátku trochu strach, asi tréma a bál se posadit na vyvýšenou židli. Možná, že kdyby tam bylo dětí víc, cítil by se lépe. Takže nezbylo nic jiného než aby si na cukráře zahráli rodiče. Prohlídka skončila a naše průvodkyně dala naše výrobky do lednice s tím, že si je máme vyzvednout dole v kavárně při našem odchodu. Nejdříve však za dvacet minut. 
 
Po práci nastal čas na zábavu. Počítejte s tím, že s menšími dětmi tam můžete strávit další hodinku. Hernička.
 
 
 
 
 
 

 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account