Věděli jste, že…? BÍLÁ ČOKOLÁDA
Na výrobu asi půl kilogramu čokoládových bonbónů stačí pouze dvě plné hrsti sušených kakaových bobů?
Bílá čokoláda je neprávem středobodem různých polemik. I když neobsahuje kakao, kvalitní bílá čokoláda je složená minimálně z 30% z kakaového másla, získávaného z kakaových bobů, které patří mezi zdravé přírodní rostlinné tuky. Kromě množství minerálů obsahuje i mnoho vitamínu E- elixíru mladosti a krásy. Tak proč si jí vlastně nedopřát?
Nejen pro lidi trpící histamínovou intolerancí je kvalitní bílá čokoláda ideálním pamlskem s extra výhodami. Pokud ji například porovnáme s hořkou čokoládou, bílá varianta potřebuje výrazně méně cukru na potlačení hořkosti. Navíc se dá skvěle kombinovat s jinými příchutěmi, zatímco hořká čokoláda je přebije svou chutí.
Hlavní pěstitelé
Mezi největší pěstitele kakaa patří Pobřeží Slonoviny, Ghana a Indonésie.
100 g bílé čokolády průměrně obsahuje
Energie: 538 kcal
Bílkoviny: 5,9 g
Tuky: 32,1 g
Sacharidy: 52,9 g
Vláknina: 0 g
Bílá čokoláda je neprávem středobodem různých polemik. I když neobsahuje kakao, kvalitní bílá čokoláda je složená minimálně z 30% z kakaového másla, získávaného z kakaových bobů, které patří mezi zdravé přírodní rostlinné tuky. Kromě množství minerálů obsahuje i mnoho vitamínu E- elixíru mladosti a krásy. Tak proč si jí vlastně nedopřát?
Nejen pro lidi trpící histamínovou intolerancí je kvalitní bílá čokoláda ideálním pamlskem s extra výhodami. Pokud ji například porovnáme s hořkou čokoládou, bílá varianta potřebuje výrazně méně cukru na potlačení hořkosti. Navíc se dá skvěle kombinovat s jinými příchutěmi, zatímco hořká čokoláda je přebije svou chutí.
Hlavní pěstitelé
Mezi největší pěstitele kakaa patří Pobřeží Slonoviny, Ghana a Indonésie.
100 g bílé čokolády průměrně obsahuje
Energie: 538 kcal
Bílkoviny: 5,9 g
Tuky: 32,1 g
Sacharidy: 52,9 g
Vláknina: 0 g
Nejen pro lidi trpící histamínovou intolerancí je kvalitní bílá čokoláda ideálním pamlskem s extra výhodami. Pokud ji například porovnáme s hořkou čokoládou, bílá varianta potřebuje výrazně méně cukru na potlačení hořkosti. Navíc se dá skvěle kombinovat s jinými příchutěmi, zatímco hořká čokoláda je přebije svou chutí.
Hlavní pěstitelé
Mezi největší pěstitele kakaa patří Pobřeží Slonoviny, Ghana a Indonésie.
100 g bílé čokolády průměrně obsahuje
Energie: 538 kcal
Bílkoviny: 5,9 g
Tuky: 32,1 g
Sacharidy: 52,9 g
Vláknina: 0 g