Thajské kari podle Metabolic balance®

Vytisknout recept
Veškeré ingredience si dopředu připravíme. Fazole a cizrnu buď uvaříme nebo použijeme z plechovky (v tom případě propláchneme). Pokud místo luštěnin použijete tofu, nakrájíme na kostičky. Zeleninu pokrájíme na malé kousky. Čerstvý zázvor nastrouháme.
  • Nejdříve na pánvi se lžící oleje krátce osmahnětě curry pastu (cca. 1-2 min.). Poté přidejte nakrájenou zeleninu společně se zázvorem, vše promíchejte a další 2 - 3 minutky povařte.
  • Přidejte kokosové mléko a vařte 2-3 min.
  • Přisypte luštěniny či tofu na kostičky a za stálého míchání další 2 minutky povařte.
  • Nakonec dle chuti osolte, ozdobte lístky bazalky, koriadru nebo petrželky
 
Dobrou chuť 😉
 
 
 
 

cca. 150g - Porce luštěnin (fazole či cizrna) nebo uzené tofu
cca. 130 g - Porce zeleniny (cuketa, lilek, řapíkatý celer, mrkev, paprika, rajče,...)
1lžíce - Olej (olivový, arašídový, sezamový apod.)
1-2lžička - Curry pasta (zelená, červená či žlutá)
1-2dcl - Kokosové mléko
1lžička - Zázvor čerstvý
špetka - Koriandr, petrželka, bazalka na dochucení
příprava - 10 minut
vaření - 10 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Irena H.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account