Domácí vanilková zmrzlinka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Porce 0
Uvařila AntonínMikeška

Ingredience

  • 350 ml Smetana 33%
  • 150 ml Plnotučné mléko
  • 350 ml Kokosový cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 4 ks Žloutek

Instrukce

  • Smícháme smetanu a mléko s dření vanilkového lusku a přivedeme k varu.
    Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a solí do pěny.
    Vroucí smetanu opatrně vléváme do směsi vajec. 
    Pozor, aby se vejce nesrazila.
    Jakmile se vše spojí, vlijeme zpět do hrnce, a pomalu na mírném ohni mícháme do zhoustnutí, asi 5 minut.
    Směs nalijeme do nádoby, přikryjeme a v pokojové teplotě necháme vychladnout.
    Potom dáme do lednice na několik hodin a poté do zmrzlinovače.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account