Makovec ze špaldové mouky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 150 g Mák
  • 100 g Cukr
  • 300 g Špaldová mouka
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1/4 l Mléko
  • 1 dcl Olej

Instrukce

  • Makovec, dnes poprvé ze špaldové mouky....
     
    Suché ingredience (mák, mouku, cukr a prášek do pečiva) nasypejte do mísy a promíchejte. Plný hrneček mléka nechte cca 50 vt. ohřát v MVT a přilijte a k tomu asi 1/2 hrnku oleje. Vše smíchejte a vložte do pečící formy na pečící papír nebo podle sebe - na vymazaný a vysypaný povrch.
     
    Kdo chce mlsat, může přidat rozinky, kandované ovoce, kousky čokolády...to vše je v makovci moc dobré....(dříve jsem dávala)
     
    Dejte do trouby na 170 °C péci zhruba na 40 - 45 minut. Těsto potom zkouším špejlí.
     
    Dobrou chuť Vám přeje Hudlenka

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account