Krémová polévka z červené řepy, cukety a jablíčka. Osvěžující, zdravá a plná antioxidantů.

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 ks Červená řepa (vařená, tepelně upravená)
  • 1 ks Šťavnaté jablíčko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mladá cuketa
  • 1,2 l Zeleninový vývar
  • 3 lžíce Olej (olivový, kokosový)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 plátek Zázvor
  • 1 špetka Pepř
  • 4 lžíce Bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)
  • 8 ks Sušené plátky jablíček (křížaly)

Instrukce

  • Inspirujte se kouskem zdraví z přírody a uvařte si zdravou a očistnou polévku. Je lahodně krémová, sytá a bohatá na vlákninu. 
    Červená řepa je bohatým zdrojem draslíku, kyseliny listové, vlákniny a má antioxidační a čistící účinky. Bezvadná je na podporu trávení a dokáže likvidovat v těle volné radikály. 
    Jablíčka dodávají tělu vitamín C, vlákninu a celou řadu antioxidantů, které ochraňují buňky před napadením nežádoucích onemocnění. Plody napomáhají snižovat krevní tlak, stabilizují hladinu cukru v krvi a posilují imunitní systém.
    Cukety jsou výtečným dodavatelem draslíku a karotenu. Díky vysokému podílu vody mají i nízkou energetickou hodnotu.
     
    Co budete potřebovat?
     
          1 cibuli      2 bulvy vařené červené řepy      1 šťavnaté jablíčko      1 ks mladé cukety (ideální je plod do 25 cm)      1,2 l zeleninového vývaru      3 PL oleje      Sůl dle potřeby      Kousek čerstvého zázvoru      Špetku mletého pepře      4 PL bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu)      8 ks sušených plátků jablíček na ozdobení
     
     
    Jak postupovat?
    Cuketu dobře omyjte a nastrouhejte nahrubo.
    Jablíčko okrájejte, zbavte jadřince a nastrouhejte.
    Vařenou červenou řepu nakrájejte na kousky.
    V kastrolu ohřejte olej a na něm orestujte do zlatova nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou cuketu, krátce osmažte a zalijte vývarem. Povařte asi 10 minut.
    Přidejte nakrájenou řepu, nastrouhané jablíčko a nastrouhaný zázvor. Povařte.
    Ponorným tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladké a jemné konzistence.
    Osolte a opepřete. Odstavte z plotýnky a nechte chvilku odstát, aby se chutě a vůně dobře propojily.
    Podávejte s nokem bílého jogurtu a dozdobte pár plátky sušených jablíček.
    Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account