Celerová polévka s tofu. Tentokrát z Dárkovny!
Ingredience
- 400 g Celer
- 2 ks Řapíkatý celer (stonky)
- 2 ks Cibule
- Olej (olivový, kokosový)
- 1 ks Mrkev
- 200 g Tofu uzené
- 0,2 dcl Bílé víno
- Sůl, pepř (citrónový)
- 1 lžíce Koriandr
Instrukce
- Zdá se vám kombinace aromatického celeru a uzeného tofu nezajímavá? Pak věřte, že až si ji uvaříte, budete překvapené, jak dokonalý pár vytvářejí. Receptem jsem se nechala tentokrát inspirovat v naší Dárkovně. Za nasbírané body jsem se odměnila a objednala si mini-kuchařku "Moje BIO pochoutky". Kniha, která by rozhodně v knihovničce zdravé výživy chybět neměla. Je plná zajímavých receptů. Od polévek, přes pomazánky, hlavní jídla až po sladké dezerty. A nejen to. Dozvíte se jasně a stručně vše, co vás zajímá o vybraných produktech BIO kvality.Váháte? Mrkněte do Dárkovny a směňte svou odměnu za pochoutky, které vás naladí do pohody a zdraví.Recept na celerovou tofu polévku naleznete v knize "Moje BIO pochoutky" na stránce 18. Já jsem si jej maličko poupravila k obrazu i chuti své.Co budete potřebovat?400 g celeru (asi polovina větší bulvy)2 stonky řapíkatého celeru1 středně velká mrkev2 cibule1 PL (kokosového, olivového) oleje200 g uzeného tofu0,2 dcl BIO bílého vína0,7 l zeleninového vývaru špetku soli špetku mletého citronového pepře1 PL nasekaného čerstvého koriandruJak postupovat?Celer a mrkev oškrábejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Řapíkatý celer překrájejte na špalíčky.V kastrolu rozehřejte olej a na něm dozlatova osmažte nakrájenou cibulku. Přidejte strouhaný celer s mrkví a kousky řapíkatého celeru. Podlijte vývarem a vínem. Přiveďte k varu a povařte cca 15 minut, dokud se vám zelenina nebude zdát měkká. Tyčovým ponorným mixérem rozmixujte do hrubšího krému. Přidejte tofu nakrájené na kostičky. Dochuťte solí, pepřem a koriandrem.Hotovo. Polévka za půl hodiny hotová je na stole. Dobrou chuť.