Borůvkový koláč se sněhovou čepičkou
Ingredience
- 400 g Hladká mouka
- 250 ml Mléko
- 100 g Cukr krystal
- 150 g Hera
- 4 ks Žloutek
- 1 ks Prášek do pečiva
- 4 ks Bílek
- Borůvky
- 125 g Cukr krupice
- 125 g Cukr moučka
Instrukce
- Cukr a žloutky ušleháme do pěny. Přidáme heru, mléko a mouku s kypřícím práškem - vše smícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 10 minut - bude mít narůžovělou barvu.Ušleháme bílky na tuhý sníh, pomalu přidáváme cukry (krystal a moučku) a šleháme do pevné hmoty.Na těsto dáme borůvky (může být i jiné ovoce) a natřeme tuhý sníh z bílků a cukru. Dopečeme ještě cca 15 minut.Přeji dobrou chuť.