Maminčin celozrnný koláč s boruvkami a jahodami aneb hřešit se občas musí! 🙂
Ingredience
- 125 g Máslo
- 2 hrnek Celozrnná bio mouka hladká
- 3/4 hrnek Třtinový cuk
- 2 ks Vejce
- 1 ks Vanilkový cukr
- 2 lžička Prášek do pečiva
- 3/4 hrnek Mléko
- 1 hrnek Borůvky a jahody
- Máslo na vymazání formy a krupice dětská na vysypání
Instrukce
- Maminčin koláč alias borůvkovo jahodový celozrnný koláč Fotorecept Konečně jsem se vrátila po týdnu skvělého relaxu u své druhé maminky (maminky partnera), kde se o nás maminka božsky starala a také mi na cestu domů dala obří nálož borůvek. Po cestě domů jsem se zastavila i za mou vlastní maminkou a ta jelikož věděla, že dlouho toužím po klasické koláčové formě, která mi chyběla, mě obdarovala krásnou novou formou a jahody mám od ní již v mrazáku. Proto název maminčin koláč, bez nich by koláč nebyl.-) Tak tedy byla jasná volba, že hned druhý den musím upéct nějakou dobrotu a hned formu, jak se říká pokřtít. Poslední dobou jsem začala i více péci z celozrnné mouky a přidávám méně cukru, proto jsem si tento koláč obzvlášť dopřála. Hřešit se musí je naprosto božský a boule měl za ušima i můj nejmenší strávník, 2 letý Matyas.-)Postup: Nejprve si do misky dáme máslo, mouku a cukr a vytvoříme si žmolenku (drobenku). Poté si ½ hrnečku drobenky dáme stranou a do misky přidáme vejce, mléko, vanilkový cukr a kypřící prášek. Vše řádně promícháme a vytvoříme polotužší těsto. To pak vylijeme do formy. Pořádně dáme ke straně a zasypeme jahodami a borůvkami a rukou lehce vmáčkneme. Nakonec zasypeme drobenkou, kterou jsme si dali do hrnečku. Dáme do trouby a pečeme při 200°C 20 minut. Ta chuť je prostě úžasná.-)