Domácí rybízová šťáva

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 5 minutes
Porce 0
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 1 kg Červený rybíz bez stopek
  • 1 kg Cukr
  • 1 lžička Kyselina citrónová

Instrukce

  • Rybíz omyjeme, přendáme do hrnce, zasypeme cukrem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Necháme stát do druhého dne. Pak propasírujeme přes sítko či plátýnko ( mě stačil kuchyňský cedník). Do šťávy přidáme kyselinu citronovou a zahřejeme do bodu varu, v tuto chvíli sebereme bílou pěnu. Pak šťávu ihned přelijeme do lahve. Z daného poměru vznikne litr vynikající domácí šťávy s nádhernou barvou.
    Stejný postup využívám i u dalšího ovoce (jahody, černý rybíz, třešně, maliny). Moje děti to pijí celé prázdniny a vím, že nepijí limonády z ropy, ale je 100% ovoce. Vyzkoušejte a uvidíte, že sklidíte obrovský úspěch.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account