Když je jahod spousta - Jahodové řezy
Ingredience
- 100 g Hladká mouka
- 1/2 ks Prášek do pečiva
- 30 g Kukuřičný škrob
- 110 g Cukr
- 130 g Máslo
- 3 ks Vejce
- 300 ml Smetana 33%
- 150 g Jahodový jogurt
- 50 g Cukr moučka
- 1 ks Želatinový ztužovač
- 100 ml Voda
- 500 g Jahody
- 1 ks Dortové želé
- 2 lžíce Cukr
- 250 ml Voda
Instrukce
- Těsto: Smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, škrob a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo ,vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C.Náplň: Ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme jogurt, cukr a zamícháme. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do jogurtovo-šlehačkové směsi. Náplní potřeme korpus a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.Horní vrstva: Jahody omyjeme, očistíme a koláč obložíme. Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale. Nalejeme na jahody a necháme zatuhnout. To už trvá jenom chviličku.Dobrou chuť