Žebra na medu

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 kg Buček
  • 3 lžíce Med
  • 6 lžíce Kečup
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 lžíce Olej
  • 5 lžíce Voda
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 lžíce Worcester
  • 2 lžíce Sójová omáčka
  • 2 lžíce Hořčice
  • dle chuti Grilovací koření nebo koření na žebra

Instrukce

  • Maso si nakrájíme podél kostí na plátky, lze kusy i udělat napůl v místě, kde kost končí a "křupka" se dá překrojit.
    Do misky si připravím všechny suroviny na marinádu, pořádně promíchám, aby se spojily, v případě nutnosti přidám více vody (dávám převařenou). Když mám udělanou směs, tak do ní každý kousek z obou stran položím a pak vložím maso do pekáčku. Nakonec ještě zaliju zbylou marinádou.
    Vše dám uležet, nejlépe přes noc, ale stačí třeba i tři hodiny.
    Potom vložím pekáč do vyhřáté trouby a zhruba 1,5 hodiny peču na 180 - 200°C. Nejdříve asi 40 minut přikryté druhým pekáčkem nebo alobalem, potom již odkryté. Hlídám to v troubě, otáčím, případně podlévám vodou.
    Podávám s chlebem, křenem, hořčicí a kyselou okurkou.
    Měli jsme to jen před týdnem a zase se mi sbíhají sliny.
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka
    P.S. Foto mám jen jedno, bohužel, ale minule už tu byla návštěva a seděli u stolu, čekali, tak nebyl čas to nafotit.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account