Bábovka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila MonikaPlatilová

Ingredience

  • 400 g Polohrubá mouka
  • 4 ks Vejce
  • 250 g Hera
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 hrnek Mléko
  • 250 g Cukr krystal

Instrukce

  • Nesmrtelný dezert, který zná každý. Nejlépe chutná ještě teplá, lehce pocukrovaná s čajem či kávou.
    V míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáme na kousky nakrájenou a změklou Heru a společně vymícháme. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. 
    Formu důkladně vymažeme nejlépe rozehřátým sádlem nebo olejem a vysypeme strouhankou. Nalijeme polovinu těsta, druhou polovinu smícháme s kakaem a nalijeme do formy. Přikryté alobalem pečeme asi 45 minut při 180 stupních Celsia, cca po půlhodině alobal odkryjeme.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account