Bábovka
Ingredience
- 400 g Polohrubá mouka
- 4 ks Vejce
- 250 g Hera
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 hrnek Mléko
- 250 g Cukr krystal
Instrukce
- Nesmrtelný dezert, který zná každý. Nejlépe chutná ještě teplá, lehce pocukrovaná s čajem či kávou.V míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáme na kousky nakrájenou a změklou Heru a společně vymícháme. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Formu důkladně vymažeme nejlépe rozehřátým sádlem nebo olejem a vysypeme strouhankou. Nalijeme polovinu těsta, druhou polovinu smícháme s kakaem a nalijeme do formy. Přikryté alobalem pečeme asi 45 minut při 180 stupních Celsia, cca po půlhodině alobal odkryjeme.