Letní penne s krůtím masem a zeleninou
Ingredience
- 400 g Penne
- 400 k Krůtí prsa
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Citron
- 3 ks Rajče
- 1 ks Jarní cibulka
- 2 lžíce Bílý jogurt
- Mořská sůl
- Pepř
- Olivový olej
Instrukce
- Rychlý recept, který je díky citrónu svěží a ideální jako lehký oběd nebo večeře.Rychlý, u nás velmi oblíbený a díky citronu svěží oběd či večeře na horké letní dny. Očištěná prsa nakrájíme do mísy na nudličky, přidáme jogurt, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, šťávou z půlky citronu a odložíme do chladničky. Nakrájíme rajčata a druhý citron zbavený kůry - nejlépe na plátky, které přepůlíme. Cuketu krájíme zvlášť a poté jí osolíme - za chvilku pustí přebytečnou vodu. Dáme vařit těstoviny dle návodu. Do rozehřáté pánve přendáme maso včetně marinády a orestujeme dle chuti (většinou ho nechávám cca 5 minut). Poté stáhneme z plamene, dáme na talíř. Puštěnou šťávu necháme v pánvi. Zbavíme se vody z cukety a tu smícháme s rajčaty a citronem, opepříme, osolíme a vložíme do pánve se šťávou. Krátce restujeme, dokud zelenina nezměkne (2 - 3 minuty). Slijeme těstoviny, položíme na talíř, poklademe zeleninou a masem. Ozdobíme plátkem citronu a nasekanou cibulkou. Pomalu vychutnáváme. Ideální doplněk je plnější bílé víno (Pálava, Müller Thurgau).Tip Pokud se maso v marinádě nechá pár hodin uležet, je výrazně křehčí. Obyč olivový olej ráda ráda nahrazuju bylinkovým - například s oregánem nebo bazalkou.