Moravské koláče

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka
  • 250 ml Mléko
  • 2 dcl Rostlinný olej
  • 2 ks Kvasnice
  • 1 lžička Citronová kůra
  • 1 ks Měkký tvaroh
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 4 ks Žloutek
  • 3 lžíce Cukr
  • Rozinky
  • Muškátový oříšek
  • Švestková povidla
  • Máslo

Instrukce

  • O víkendu zkuste tradiční pochoutku v podobě moravských koláčů. Mňam!
    Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a citronovou kůru. Až vzejde kvásek, přilijeme ho do mouky společně s olejem a vypracujeme hladké těsto.
    Připravíme tvarohovou náplň. Na tu potřebujeme jeden tvaroh, cukr, vanilkový cukr, jeden žloutek a rozinky. Z těsta vykrajujeme bochánky, naplníme je tvarohem jako buchty, utvoříme placičky a dáme do středu povidla. Posypeme drobenkou, necháme odpočinout cca deset minut a pečeme při 180 stupňů Celsia do růžova.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account