Tentokrát se před kameru nepostavila Eva, ale já s Barčou! 🙂 Trochu nečekaný, Barča má stanoviště na recepci a já zase za kamerou *wine* Ale dostaly jsme chuť na něco dobroučkýho a k tomu jsme čekaly návštěvu, Alí s Ellou…tak jsme si řekly, proč to rovnou nenatočit? Pustily jsme se do přípravy lehkého obláčkového dortu s jahodami…a vy si ho tak budete moct udělat doma…třeba se nám i pochlubíte fotkou 😀 
Jdeme na to! 
Co budete potřebovat? 
Korpus: 
150g máslových sušenek 
100g rozpuštěného másla 
lžičku skořice
 
Krém: 
250g jahod
hrnek krupicového cukru
lžičku vanilkového extraktu (nebo 1 vanilinový cukr)
lžičku citronové šťávy
2 bílky (pokojové teploty) 
 
Postup: 
Máslové sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem a skořicí. Hotové těsto vysypte do dortové mísy, kterou si předem vyložte pečícím papírem. Sušenky ve formě pořádně uhňácejte, pokud možno rovnoměrně. Hotový korpus vložte do lednice. 
Jahody si nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy. Přidejte bílky, hrnek cukru, citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Promíchejte. Pak pomocí šlehače v míse vyšlehejte jahodovou pěnu. Pěna je hotová až tehdy, když v ní nejsou patrná zrnka cukru – zkuste pěnu promnout mezi prsty. 
Hotovou pěnu vlijte na korpus do dortové formy. 
Pokud chcete, dozdobte dort jahodami nebo malinami, a vložte na 4 hodiny do mrazáku. Pokud ale víte, že dort z mrazáku vytáhnete po více než 4 hodinách, nedoporučuju zdobit ho ovocem 🙂 
Dobrou chuť! 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account