Přišel mi dáreček až z tropických oblastí. Ale nesmím přeskakovat, budu vám vyprávět příběh celý. Ten příběh je ukrytý v každém šálku L’OR kávy. Kávové boby nejdříve musely uzrát. Poté se sklízely, pražily a mlely. Nyní již z domova zkoumám a prožívám tu dlouhou cestu kávového zrna od plantáže až po šálek kávy, který nyní hladí mé smysly.
.jpg)
_5beb184f7d0ea.jpg)
Značka L’OR používá pro svoji kávu převážně odrůdu Arabica, která se vyznačuje bohatou chutí s jemnými ovocnými tóny a obecně je považována za kvalitnější než Robusta. A právě kvalita sklizených bobů je pro dobrou kávu nezbytná.
Poté se zpracovávají, praží a melou.
Při pražení kávy L’OR je kávové zrno vystaveno intenzivním teplotám, které jí dávají tmavou barvu, jedinečné chutě a charakteristiky specifické pro odrůdy každé z variant kávy L’OR.
Značka L’OR představila první hliníkové kapsle kompatibilní s kávovary Nespresso®
Každý milovník kávy si mezi kapslemi L’OR najde tu svoji, na výběr je nyní z 9 atraktivních variant. Pro ulehčení výběru najdete na každém balení kapslí číslo, které představuje intenzitu dané kávy na škále od 1 do 14. Je jen na vás, zda sáhnete po výrazném Ristrettu, nebo dáte přednost jemné novince Lungo Elegante.
Jakmile je káva připravená, můžete přejít k ochutnávce. Nejjemnější vůně jsou nejvíce prchavé. Chcete-li plně ochutnat svou kávu, nejprve si přivoňte, a to nejpozději 10 až 15 minut po její přípravě. Abyste cítili jednotlivé aroma kávy, krátce 2 nebo 3 krát nad šálkem vdechněte její vůni. Čichovou ochutnávku můžete opakovat, dejte si ale pozor, abyste příliš nenasytili vaše smysly.
Nepoznala jsem lepší kávu. Tak i vy poznejte intenzivní chuťový zážitek s kávou L’OR. Nebudete ji potřebovat ani sladit.













