Bez omezení výdělku: Podnikání během rodičovské dovolené jako finanční příležitost

6 důvodů, proč zkusit podnikat během rodičovské dovolené
Asi většinu z vás, kdo jste byl s malými dětmi na rodičovské dovolené, určitě napadlo, že byste se chtěli pracovně realizovat. Budete souhlasit, že chození na pískoviště, hraní si s dětmi a diskuze o dětech jsou báječné záležitosti, ale všeho je moc, toho je příliš. Největším nepřítelem jsou bohužel negativní myšlenky, které vás vrhají zpět a nutí vás zapomenout na vaše nutkání začít podnikat. Byla by ale veliká škoda to nezkusit. Kdy budete mít další takovou příležitost? Rodičovská dovolená je ideální čas, kdy začít a zkusit váš podnikatelský záměr realizovat.
Zde je 6 základních výhod období rodičovské dovolené pro rozjetí vašeho podnikání:

    • Máte přerušený pracovní poměr – váš čas patří vám – samozřejmě, že máte pádný důvod nechodit do práce během tohoto období, jelikož máte mnoho práce s narozeným potomkem, který vás potřebuje každou minutu. Ale po určitém čase si najdete svůj vlastní řád a metodu, jak si najít čas pro sebe a své zájmy. Musíte si uvědomit, že až budete opět v pracovním procesu, vaše myšlenky se budou upínat k jiným záležitostem, které navíc nebudou patřit „vaší firmě“, ale někomu jinému. Využijte proto času, který patří pouze vám a pokuste se na svůj podnikatelský záměr zaměřit tak, jako kdybyste byly v zaměstnání. Uvědomte si, že nyní pracujete pro SEBE.

 

    • Můžete vykonávat výdělečnou činnost bez limitu výdělku – i když jste přerušili své zaměstnání, můžete vykonávat jinou činnost bez horního stropu vašeho ohodnocení. Podmínka existuje pouze u státních jeslí a mateřských škol, kdy nesmí vaše dítě v docházce překročit 46 hodin měsíčně.

 

    • Sociální a zdravotní pojištění od státu do 4 let dítěte – stát nad vámi může držet ochrannou ruku až do čtyř let věku dítěte. V případě, že jste si vybrali kratší verzi vaší rodičovské dovolené, můžete tuto dobu prodloužit. I přesto, že již nebudete mít nárok na rodičovský příspěvek, stát za vás stále může platit zdravotní a sociální pojištění. Což je během začátku práce na živnostenský list velmi přínosné.

 

    • Dostatek času na promyšlení vašeho podnikatelského záměru – během tohoto období nemusí řešit problémy týkající se vašeho zaměstnání. Žádné pracovní problémy nebo konflikty na pracovišti vás nezatěžují. Využijte tento čas a soustřeďte se na svůj podnikatelský sen.

 

    • Existence podpůrných programů, kurzů a seminářů pro matky, start-up programy – během rodičovské dovolené můžete navštívit některé z mnoha kurzů, seminářů a dalších akcí, které vám mohou poskytnout cenné informace ohledně podnikání. Některé projekty  poskytují nejenom informační, ale i finanční support v začátku podnikání. Získávejte informace a vzdělávejte se.

 

    Existence různých forem hlídání dětí – v současné době nejsou již rodiče odkázáni pouze na státní zařízení pro své potomky. Vznikly nové formy zařízení, kde je také poskytovaná kvalitní péče o dítě. Mohou to být mateřská centra, soukromé školky, dětské skupiny nebo coworkingová zařízení s miniškolkou a jiné.

Rodičovská dovolená je určitě časem krásným, ale i náročným. Je to také ale šance, jak změnit svůj dosavadní profesní život.

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account