face building
Face building – obličejová gymnastika.
Rady kosmetologů ohledně mimické gymnastiky jsou možná užitečné teoreticky, jen kdyby ještě také byly efektivní a neškodné!
Internet je plný rad mimické gymnastiky nejrůznějších proveniencí. Složitost, ale i neužitečnost až škodlivost gymnastických systémů pro obličej vedoucích pouze k tonizaci svalů, je v tom, že potřebují mnoho času, trpělivosti a síly, protože jsou zaměřeny na zpevnění svalů.
Chybné je už východisko, když je cílem tonizace všech svalů – bez výběru.

obličejová gymnastika

Prezentují se obličejové gymnastiky jako možnost zabránit stárnutí, zmenšit vrásky a rýhy.
Bohužel, ale takové metody jsou neefektivní a výsledek bývá opačný, protože většina vrásek se tvoří právě zvýšeným napětím svalů. Jakýkoliv výběr pracovat pouze s určitým svalem je při těchto cvičeních nemožný vzhledem k hustotě výskytu různě napjatých svalů připadajících na jednotku plochy.

Původní kladný efekt při cvicích – tj. prokrvení obličeje – vystřídá za nějaký čas negativní, od nosu ke rtům se objeví prohloubené rýhy, protože došlo ke ztenčení podložní tkáně atd. Takový jednostranný tonizační přístup nejen napíná svaly v obličeji, ale také svaly šíje a vrchní části zad, omezuje přísun kyslíku do hlavy a způsobuje artrózu a osteoporózu krčních obratlů.
Musíme si stále uvědomovat, že obličejové svaly se od všech ostatních liší, protože mají vlastní specifické upevnění, jsou mnohem tenčí a mají tendenci slábnout bez ohledu na tonizování. Navíc se neodborným napínáním více ztenčují.
Mnozí propadají iluzi, že všechno, co je pod kůží, je sval. Představte si vyhublou tvář zralé ženy bez kožního tuku, samá kost. Právě na těch kostech leží, jako tenoučké nitky, svaly. V nevyhublé tváři je směs podkožního tuku a tekutin (čtěte škodlivin). Tvoří se tam proto, že místa svalového napětí zadržují lymfu.
Jak je to tedy s tonizací (svalovým napětím)?
Svaly těla a obličeje jsou zatíženy různě. Tělesné svaly pomáhají člověku pracovat, svaly obličeje mu pomáhají myslet. Obojí má svůj přirozený význam. Z toho plyne, že není možné tonizovat svaly v obličeji stejným způsobem, jako svaly těla.
Postuláty ohledně svalů těla zní následovně:
šípkaztráta pružnosti svalů a vazů vede ke stárnutí,
šípkazkrácené svaly zkracují vazy (zkrácený krk),
šípkazkrácené svaly se do činnosti zapojují dříve, což provokuje ukládání tuku podél svalu (kulatá záda).
[note] Tradičně je svalová zátěž silová. Dělá svaly dynamickými, ale zkracuje je.
Jóga, kalanetika naopak svaly prodlužují, ale ty se zase stávají statickými.
Všechno musí být v harmonii.
 kulturista

Nahromadit objem a myslet si, že ho vyplní svalová hmota, je iluze. Uvnitř svalu není „masíčko“, ale zadržená lymfa. Snadno se to pozná, když se sval uvolní, lymfa odteče a sval splaskne jak balónek.
Důležité! Hluboké rýhy od nosu k ústům, které se často objevují při tonizačních cvičeních, mají stejný přirozený původ – bloky svalů vytvářejí jakési kapsy, které do sebe naberou lymfu a tkáňový tuk.
Přirozená cirkulace v obličeji se poruší. Je dobře ovládat techniky, které tomuto jevu zabrání .

Zdroj: XanaBati

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account