Máte rádi ovesné vločky? Já mám ráda ty pomleté na jemno, jednu dobu jsem si dělávala neustále ovesnou kaši. Zalila jsem vločky mlékem, zahřála, nechala odstát a minutku povařila. Nejradši jsem si do ní pak vmíchávala domácí marmeládu, s meruňkovou i jahodovou chutnaly božsky. Manžel má raději krupičnou kaši, nebo když nám zbyde rýže, tak děláme rýžovou kaši a na ovesnou již nezbývá moc prostor. Přesto ovesné vločky přidávám třeba do karbanátků. Začala jsem však dělat jinou dobrotu z ovesných vloček, která je u nás doma dost v oblibě. Ovesné sušenky.
Ingredience:
1 balení ovesných vloček
tři vejce
půl hrnku mléka
dvě lžíce třtinového cukru či třeba pampeliškového sirupu nebo medu
skořici
citronovou kůru
rozinky či jiné sušené ovoce (datle, brusinky…)
oříšky – lískové, mandle
slunečnicová nebo dýňová semínka
kakao
čokoláda
Baví mě na nich, že si tam každý může přidat, co má rád, na co má zrovna chuť nebo co má zrovna doma, a chutnají stále výtečně. Já většinou použiji celý pytlík ovesných vloček, přidám tři vejce, půl hrnku mléka, trošilinku třtinového cukru či třeba pampeliškového sirupu nebo medu, skořici, citronovou kůru, rozinky či jiné sušené ovoce, oříšky – lískové, mandle, slunečnicová nebo dýňová semínka, kakao či čokoládu. Někdo přidává i kypřící prášek, mouku nebo máslo. Špetka soli dá zase vyniknout sladkou chuť…. Vše smíchám do konzistence, aby se na plech dala udělat kolečka, takže ani ne moc husté ale ani ne moc tekuté. Plech před tím vyložím pečícím papírem a šupnu upéct do trouby. Většinou první plech udělám bez přidání všeho, jen z ovesných vloček, mléka, vejce, cukru a třeba skořice a rozinek, a pak postupně přidávám, aby každá sušenka byla jiná. Jsou hotové až jsou zbarvené dorůžova.
Dobrou chuť
Sušenky z ovesných vloček
-
Dovolená pro Vaši pleť s francouzskou značkou GERnétic + crème GG recenze
LucijaVeselá||Krása a zdraví
S Francouzskou značkou přírodní kosmetiky GERnétic jsem se seznámila před Vánoci na setkání Beauty blogerek. A jelikož z toho...
-
Nová řada přípravků na opalování SUN CARE
JariBöhlerová||Krása a zdraví
Záření UVA urychluje stárnutí kůže, protože proniká pod pokožku do hlubších vrstev kůže. Záření UVB působí především na pokožku...
-
Jogurtová bábovka
KateřinaBurešová||Krása a zdraví
Před nějakou dobou jsem na sáčku polohrubé mouky od @probio našla recept na bábovku. Nevím jak to máte vy,...
-
Peruánská bylinka pro posílení imunity s prapodivným názvem ředmihák nebo také kočičí dráp
RadkaKřivánková||Krása a zdraví
Peruánská medicína si i v našich končinách našla své příznivce. Není divu, bohatsví pralesa a tajemství indiánů je více...
-
CELIAKIE: Nemoc, nebo trend?
RenataKašparová||Krása a zdraví
Renata má doma holčičku s celiakií. Zajímá ji, jak se na toto diskutované téma díváte vy. Na počátku bylo...
-
TIP na výlet k sousedům
JaroslavaFrančíková||Krása a zdraví
Kouzlo Bešeňové: Unikátní zážitky z koliby, ledovcových jeskyní a historických památek Milé Ženy,nedá mně to nepodělit se s vámi...
-
pomalá smrt jídlem
petraschneiderova||Krása a zdraví
Žijeme v hektické době, často jíme ve stresu a máme jiné priority než je čerstvě uvařené jídlo. Aby mohl potravinářský...
-
JSTE PŘIPRAVENÁ NA ROK 2020?
ZuzanaProchazkova||Krása a zdraví
Nevím jak vy, ale já osobně moc nemám ráda oslavy konce roku a následně pak předsevzetí do roku nového. Přišlo mi...