V poslední době se brunch stává stále populárnější. Některé podniky se dokonce specializují přímo na brunchovou nabídku. Brunch – slovo, které vzniklo spojením anglických slov breakfast (snídaně) a lunch (oběd). Začněte sladkými lívanci, pokračujte křupavým croissantem, a zakončíte ho bohatým sendvičem s avokádem. Vše, po čem vaše chuťové buňky touží, dostanete na jednom talíři, aniž byste se museli rozhodovat mezi snídaní a obědem.

Ideální čas na brunch

Podává se mezi 10. a 14. hodinou, což je ideální pro ty, kdo si rádi přispí a pomalu vstávají do nového dne. Brunch není jen o jídle, ale hlavně o pohodě a společnosti. Je to ideální příležitost se sejít s přáteli nebo rodinou, povídat si o všem možném, aniž by vás tlačil čas. Brunchová atmosféra je vždy uvolněná. Žádný spěch, jen pomalé vychutnávání jídla a dobré společnosti.

Stylová neděle s přáteli

Já osobně brunch miluji. Občas v neděli kolem jedenácté vyrážíme s kamarádkami a děláme z toho stylovou záležitost. Jako milovnice módy Pinup si vždy dáváme záležet na outfitu. Brunch je přece skvělá příležitost zazářit. A protože pocházím z Prahy, ráda se podělím o tipy na místa, kde je brunch nejen o skvělém jídle, ale i o zážitku, který vás pohladí po duši.

Bistro Café Laskavá

Toto místo vás okouzlí nejen vynikajícím jídlem, ale i svým útulným interiérem. V létě navíc můžete využít krásnou zahrádku, což jen přidává na atmosféře. Bistro Café Laskavá se nachází v Anglické ulici v Praze a je perfektním místem pro romantické první rande. Nabídka jídel je pestrá – slané i sladké pokrmy, takže si tu vždy najdete něco podle chuti. Novinkou je možnost rezervace, což vřele doporučuji, protože bez ní si možná na svůj stůl počkáte trochu déle.

Bistro Monk

Další místo, které vás naprosto okouzlí senzačním jídlem a úžasnou atmosférou. Každé ráno tu servírují čerstvě upečený chléb a vajíčka přímo z farmy pana Krále. Pokud zavítáte do bistra Monk, rozhodně vyzkoušejte jejich božské lívance s omáčkou z lesních plodů nebo klasická vejce Benedikt. Brunch si tu můžete dopřát kdykoliv během dne. Bistro Monk můžete navštívit buď v Michalské ulici, nebo na Maltézském náměstí.

Pilox Café

Výtečnou výběrovou kávu a domácí kuchyni si vychutnáte v Pilox Café. Tuto útulnou kavárnu najdete v Ovenecké ulici, nedaleko Letné, nebo na Pankráci, kousek od stanice metra Pražského povstání. Přijďte zažít jedinečnou atmosféru, doplněnou lahodnou snídaní, domácími dezerty a velmi oblíbenou Mimosou, která zaručeně osvěží každý váš den.

James Dean

Pokud máte rádi restaurace v americkém stylu, rozhodně doporučuji zajít na snídani do James Dean. Vychutnáte si zde typickou americkou snídani s mléčnými shake, lívanci s javorovým sirupem, a to vše v doprovodu stylové atmosféry s jukeboxem a rockabilly hudbou, která vás přenese zpátky do 50. let.

GRAM Restaurace

Moje poslední doporučení je nová restaurace, která během dne nabízí skvělé snídaně a o víkendech bohatý brunch. Součástí podniku je také pekárna, takže si můžete vychutnat čerstvé pečivo přímo z pece. Restaurace se nachází v srdci Vinohrad, v Záhřebské ulici. Pokud hledáte klidné místo plné zeleně, určitě sem zavítejte. Ideální pro pracovní snídani nebo pohodový brunch s přáteli.

Každé z těchto míst má své jedinečné kouzlo a nabízí něco, co zpříjemní váš den a obohatí vaše chuťové buňky. Ať už vyberete kterýkoliv z těchto tipů, garantuji vám, že váš brunch bude nezapomenutelným zážitkem. Tak neváhejte a užijte si trochu toho kulinářského nebe přímo v Praze.

Zdroj / Autor: Jitka Kratochvílová
Foto: ze souhlasem Jitky Kratochvílové

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account