Každý, kdo někdy zařizoval byt či dům, dobře ví, jak je těžké najít nábytek podle svého vkusu, který by zároveň dobře pasoval do daného prostoru. Skříně nebo kuchyň se dají vyřešit poměrně snadno na míru, ale co když se doslova zamilujete do nějaké sedací soupravy, jenže rozměry vašeho obýváku její pořízení zkrátka neumožňuj? Nevěšte hlavu, i s tím už se dá dnes pracovat.

Jednou z možností je, že si najdete výrobce, který vám vyrobí sedací soupravu nebo třeba postel na zakázku podle vašeho návrhu. Mezi výhody patří bezesporu skutečnost, že můžete dát průchod své fantazii a je-li to technicky možné, vyrobí vám to. Připravte se však, že cena bude s největší pravděpodobností vysoká. Navíc musíte opravdu dobře hledat a vybírat, abyste měli jistotu, že dostanete skutečně kvalitní výrobek a nenaletíte třeba nějakému šejdíři.

Sedací souprava – královna společných prostor

Rychlejší, levnější a mnohdy i bezpečnější variantu nabízejí renomovaní prodejci nábytku. Někteří z nich totiž poskytují možnost nechat si vybraný model sedačky či postele vyrobit na míru. Výsledný produkt již vidíte v obchodě, můžete si ho vyzkoušet a pouze si jej necháte přizpůsobit vašemu obýváku nebo ložnici. Tuto službu poskytuje například ASKO – NÁBYTEK, který navíc u sedaček na míru nabízí do 31. srpna slevu 40 %. Ze čtyř modelových řad variabilních sedacích souprav si vyberete tu svému pohodlí nejbližší a na některé ze 14 prodejen si domluvíte barvu, materiál a prostorové rozvržení na míru vašemu interiéru. Sedačku je také možné si nechat ošetřit impregnací Top Care, která ještě prodlouží její životnost. Chrání totiž potah před znečištěním a změnou odstínu barvy.

Sedací souprava růžová; foto: se souhlasem ASKO - NÁBYTEK

Pokud se vám zdá, že i tak jsou možnosti omezené, věřte, že tomu tak není. Výběr a kombinování rozměrů, dispozic, materiálů, barev, sedáků, nohou a doplňkových funkcí poskytuje tisíce variant, takže každý získá naprostý originál. Sedačka bývá středobodem obývacího prostoru, proto se vyplatí věnovat pozornost jejímu výběru. Někdo si chce jen dobře posedět u televize, ale jiní potřebují, aby se ze sedačky stala i pohodlná postel pro návštěvy nebo jim záleží na dokonalé relaxaci, proto je potřeba se zajímat i o hloubku sedu, opěrky hlavy, sklopné zádové polštáře nebo područky. Nejlepší cestou tedy je domluvit si schůzku s odborníkem, který vás důkladně vyzpovídá a doberete se tak rychle kýženého výsledku.

Colombo; foto: se souhlasem ASKO - NÁBYTEK

Ložnice, místo plné snů

Velmi podobným způsobem si naplánujete také postel. Nevolte žádné kompromisy, pouze vysokou kvalitu, koneckonců jde o místo odpočinku, kde čerpáme nové síly. Vyberte si typ postele, kterému dáváte přednost, v ASKO – NÁBYTEK nabízejí modelové řady Carta, Boxspring, celočalouněné nebo Masano, které se vyznačují masivní dřevěnou konstrukcí. Dále pak zvolíte konkrétní typ a přizpůsobíte si ho k obrazu svému. I v případě postelí lze přidat impregnaci Top Care.

Capri; foto: se souhlasem ASKO - NÁBYTEK

A co je dobré brát v potaz při výběru a umístění postele? Její čelo by například mělo být opřeno o zeď a dle principů Feng Shui by neměla být umístěna naproti dveřím nebo pod oknem. Důvodem je proudění energie. Tomu však nenahrávají postele s úložnými prostory, na druhé straně však právě tento prostor pomáhá v menších bytech rozšířit možnosti uskladnění věcí. Jedno ze základních pravidel, které bychom v ložnici měli dodržet, je symetrie. I když jste aktuálně single, stejně vždy pořizujte dva noční stolky a na každý z nich lampičku. Pokud vám to prostor ložnice umožňuje, nebojte se vytvořit vlastní originální čelo postele, například z kvalitního koberce či profilovaných dvířek ze starého nábytku. Ani menší nebesa nejsou na škodu a romantickým duším udělají radost. Pohrajte si také s detaily jako doplňky, barvy, zrcadla, tapety apod.

Ferro; foto: se souhlasem ASKO - NÁBYTEK

Ať už plánujete jakoukoliv část bytu, držte se svého vkusu, dbejte na kvalitu, nechte si poradit po praktické stránce, ale vyhýbejte se raději módním trendům. Chcete přece, aby vám vše sloužilo co nejdéle a nejednalo se pouze o investici na chvíli.

Zdroj: Wikipedia Commons, ASKO – NÁBYTEK

Foto: se souhlasem ASKO – NÁBYTEK

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account