Datum / čas
Date(s) - 18. 3. 2024 - 1. 9. 2024
Celý den

Místo konání
Výstaviště Brno

Kategorie Žádná kategorie


Světová výstava kosmonautiky SPACE MISSION bude pro návštěvníky otevřena do konce prázdnin. Nepromeškejte šanci vidět originální exponáty NASA nebo možnost přistát na Měsíci. 

Světová výstava kosmonautiky Space Mission přilákala již desítky tisíc návštěvníků, mezi nimi i mnoho známých osobností. Na výstavišti v Brně jsou vzácné exponáty k vidění už jen do konce prázdnin – poslední možnost bude v neděli 1. září.

Unikátní příležitost vidět originální exponáty NASA a také tréninkové modely sovětských vesmírných lodí, původní skafandry a další části výstroje, mají lidé už jen posledních pár týdnů. Na výstavě Space Mission si navíc ve virtuální realitě mohou vyzkoušet přistání na Měsíci, sběr měsíčních hornin a opětovný přílet zpět na Zemi. Pro odvážnější je k dispozici i skutečný trenažér – gyroskop, na kterém cvičí bojoví piloti a astronauti. Pocity podobné stavu beztíže vyvolává díky nakloněné rovině také model orbitální stanice MIR, instalovaný v reálné velikosti, tedy velký skoro jako autobus. Tyto výjimečné zážitky, včetně průchodu kokpitem raketoplánu zaujaly i řadu známých osobností, které výstavu navštívily, v čele s hercem a bavičem Martinem Dejdarem, hokejovým brankářem Dominikem Haškem, producentkou Olgou Menzelovou, režisérem Karlem Janákem, či moderátorem a novinářem Martinem Veselovským. Vzdělávací přínos výstavy a prezentaci českých přístrojů, které se aktuálně nacházejí na oběžné dráze, ocenil také budoucí první český astronaut, armádní pilot Aleš Svoboda nebo popularizátor vědy Jan Spratek.

Rodiny s dětmi chválí na Space Mission dětskou stezku se zábavnými úkoly i bezplatného naučného audio-průvodce, který poutavě provede expozicí malé i velké návštěvníky. Vstupenka na výstavu platí navíc i do 1. patra, nazvaného Planeta zábavy, kde kromě zářivého světa pohádek a řady atrakcí od klouzaček a houpaček, až po svět stavebnic, čeká opět dětská stezka se zajímavostmi ze světa zvířat a rostlin.

V ceně vstupného je pak i venkovní lunapark s atrakcemi pro děti i dospělé. Svou zábavu si tam najde každý – od malého vláčku a skákacích hradů, po rodinný autodrom a létající slony, až k adrenalinové bláznivé lavici a velkému řetízkovému kolotoči. Jízdy na všech venkovních atrakcích jsou navíc pro všechny neomezené již v rámci základního vstupného – návštěvníci tak neplatí nic navíc. To vše jen do 1.září!

Space Mission – Výstaviště Brno, Pavilon C

otevřeno denně od 10 do 19 hod jen do 1.9.2024

Více informací a vstupenky od 190 Kč na www.spacemission.cz

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account