Vybudování 20 nových bezpečných psích hřišť si dala za cíl vybudovat po celé České republice společnost Purina. Vzniknout by měla ještě do konce letošního roku. A co je důvodem? Podpořit aktivní trávení volného času psích mazlíčků s jejich páníčky, přičemž odhady říkají, že psů je v českých domácnostech více než dva miliony. Důležitou roli sehrává při výstavbě hřišť i udržitelnost a lokálnost použitých materiálů.

Zdraví, socializace a možnost bezpečného pohybu psů je téma, které je pro společnost Purina důležité. Nabídla proto českým obcím možnost získat pro své obyvatele bezpečná moderní psí hřiště, kde mohou probíhat nejen tréninky a socializace psů, ale také setkávání pejskařů.

Díky spolupráci s vybranými obcemi a sponzoringu společnosti Purina začala letos firma Hřiště pod Květinou postupně realizovat dvacet psích hřišť z certifikovaného akátového dřeva FSC (Forest Stewardship Council) a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Purina finančně zaštítí výstavbu, vlastníkem a organizátorem hřiště jsou samotné obce, jejich vedení tak má vše pod kontrolou.

Foto: se souhlasem Purina

Zábava pro 16 tisíc psů

Náš cíl byl vybudovat síť míst, kde budou mít majitelé psů možnost trénovat poslušnost a různé psí triky, setkávat se s jinými pejskaři a vyměňovat si své zkušenosti,“ vysvětluje Lenka Soal, trade marketing manažerka společnosti Purina.

Z obcí přihlášených do programu byly vybrány: Bořenovice, Bžany, Český Rudolec, Český Těšín, Chvalčov, Dvůr Králové nad Labem, Holice, Jihlava, Jinačovice, Kadaň, Kraslice, Letonice, Měšice, Nedvězí u Prahy, Nelahozeves, Sázava, Únanov, Úpice, Úštěk a Zubří.

Tyto obce se co do počtu psů pohybují od nejmenších Bořenovic s 50 psy až k Jihlavě, kde žije 3679 psích miláčků. Celkem se tak na nových hřištích bude moci prohánět až 16 tisíc psů z nejbližšího okolí, kteří se zde budou mít možnost setkávat s ostatními psy a jejich páníčky.

Společnost Purina věří, že psí hřiště otevřou dveře k radosti, pohybu a socializaci psů a setkávání jejich majitelů. Společnost je dlouhodobě partnerem organizací podporujících vztah mezi zvířaty a člověkem prostřednictvím nejrůznějších aktivit nebo také terapií s asistencí zvířat. Rozhodla se proto podpořit projekt výstavby psích hřišť, která budou denně tento cíl po celé republice podporovat.

Více informací o psích hřištích Purina naleznete na www.purina.cz/psi-hriste

Zdroj: Purina

Foto: se souhlasem Purina

Tagy:
1 Komentář
  1. david komentare 3 měsíce ago

    Je skvelé vidieť, že po celej republike vznikajú nové psie ihriská, ktoré umožňujú aktívne trávenie času s našimi štvornohými miláčikmi.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account