Dopřát si dovolenou u moře je v posledních letech finančně náročnější a náročnější. Když ale přesně víte, kam se vydat, můžete si v rámci rozumného rozpočtu dopřát skutečně krásný pobyt. Rádi se s vámi podělíme o tipy cestovatelského portálu Travelking.cz, kam byste letos mohli vyrazit a zároveň neměli pocit, že musíte slevit ze svých nároků.

4 tipy na léto u moře, které nezruinuje váš rodinný rozpočet

Foto: se souhlasem Travelking

Chorvatsko: Brač

Jasným důkazem, že kempovat u moře se dá na úrovni, je Boutique Camping Bunja na pobřeží chorvatského ostrova Brač. Ubytovat se tu můžete v luxusním mobile home s velkou terasou, dvěma koupelnami a vybavenou kuchyní. Kromě 500 metrů dlouhé oblázkové pláže tu najdete i vyhřívaný bazén se sladkou vodou. Nechybí ani dětské hřiště či vodní atrakce. A pokud budete chtít přijet se čtyřnohým mazlíčkem, může využít speciální pláž pro psy. Nezapomeňte navštívit nedaleké historické město Supetar plné starých římských staveb a trajektem přímo z ostrova si zajeďte do překrásného Splitu se slavnými stavbami jako Diokleciánův palác nebo Jupiterův chrám.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Polsko: Balt

Velké oblibě se v posledních letech mezi Čechy těší polské pobřeží Baltského moře. Není divu – kromě překrásných písčitých pláží a příjemného klimatu jsou tu příznivé ceny. Některé hotelové komplexy mají navíc skvělé vybavení pro celou rodinu, jako například Imperiall Resort & MediSpa, který kromě bazénového komplexu a wellness zóny nabízí také hřiště a dětský koutek. Děti můžete vzít do vedlejšího města Ustronie Morskie, kde najdete široký výběr zábavních parků. Ve dvanáct kilometrů vzdáleném lázeňském městě Kolobřeh navštivte oblíbené oceanárium nebo známý maják, který funguje také jako rozhledna.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Ve stejném přímořském letovisku Sianożęty můžete zvolit i ubytování ve vlastní režii a přitom v luxusním stylu. Stylové a prostorné apartamenty Sun & Snow GEA ECO ubytují až 4 osoby a nabízí plně vybavenou kuchyň, stejně tak jako prostornou terasu s posezením. Přímo v apartmánovém komplexu je k dispozici fitness centrum. Pláž s jemným pískem, čistým mořem a stromy najdete zhruba 400 metrů od ubytování. 

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Chorvatsko: Istrie

V rozumné dojezdové vzdálenosti autem doporučujeme dovolenou na Istrii. Na východním pobřeží chorvatského poloostrova najdete pohodlné ubytování v apartmánech Unija v letovisku Duga Uvala. Nejbližší pláž Punta navíc leží pouhých 200 metrů odsud a v docházkové vzdálenosti můžete objevit několik krásných zátok. Pokud cestujete s dětmi, ideální pro vás bude pláž Duga Uvala s mírným svahem do vody, vodními atrakcemi a možností zapůjčení vybavení pro vodní sporty. Na výlet se doporučujeme vydat do historického města Pula nebo kouzelného městečka Rovinj, které vás okouzlí autentickou středomořskou atmosférou.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Itálie: Rimini

Na dlouhé písečné pláže s pozvolným vstupem do vody se můžete těšit v italské oblasti Rimini, která je pro rekreaci velmi oblíbená i u samotných Italů. Ubytovat se můžete pouhé 4 kilometry od centra Rimini v městečku Viserbella v Hotelu Playa, který nabízí komfortní klimatizované dvoulůžkové pokoje a stravu v restauraci, kde pečlivě dbají na lokální a čerstvé suroviny. Město Rimini se nachází v regionu Emilia Romagna a podobně jako ostatní větší italská města se pyšní celou řadou památek, za zmínku stojí určitě Castel Sismondo. Rodákem z Rimini byl režisér Federico Fellini, který tu má dokonce vlastní muzeum.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Tip navíc – Chorvatsko: Biograd na Moru

Pokud budete mít letos chuť podniknout něco výjimečného a neohlížet se příliš na rozpočet, máme pro vás tip na dovolenou v resortu Crvena Luka v malebné zátoce poblíž oblíbeného chorvatského letoviska Biograd na Moru. Poklidná oáza se soukromou písečnou pláží a oblázkovými v okolí je přitom nadosah vzruchu královského městečka s malebnou promenádou a přístavem. Resort je ideální zejména pro rodiny s malými dětmi, pro které je tu přichystáno zázemí miniklubu s kreativní dílnou a tři venkovních hřiště vhodná pro malé i větší děti. Za poplatek si v resortu můžete zapůjčit kola a vydat se i do dalších zátok v okolí, kde i v sezóně nenajdete “hlavu na hlavě”.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Foto: Shutterstock, se souhlasem Travelking

Zdroj: Travelking

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account