Teprve první měsíc roku se chýlí ke konci a vy už byste potřebovali volno? Máme pro vás pár tipů, kam se dá snadno vyrazit utéct od povinností. Do hor, k jezeru, nebo jen do města, ale hlavně pohodlně. Inspiraci na novoroční dovolenou jsme pro vás připravili ve spolupráci s Travelkingem.

5 tipů, kam vyrazit na první výlet letošního roku

Foto: se souhlasem Travelking

Slovensko: Vysoké Tatry

Na samotném břehu kouzelného ledovcového jezera, a přitom v přímém dosahu stovek kilometrů běžeckých tratí, snowparku i krásných horských stezek se můžete ubytovat v Hotelu Patria u Štrbského plesa. Pobyt vám zpříjemní neomezený přístup do dvoupatrového wellness centra s výhledem do přírody, kde nechybí několik bazénů, vířivek, parní koupele nebo finská srubová sauna. Pokud vezmete na novoroční pobyt do Tater celou rodinu, na své si přijdou určitě i děti, pro které je k dispozici veliká moderní herna, venkovní hřiště či speciální dětské bazénky v rámci hotelového wellnessu. Kousek od hotelu nezapomeňte navštívit neotřelou rozhlednu jménem Věž snů, která nabízí překrásné výhledy na sedm tatranských vrcholů.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Polsko: Gdaňsk

Krakov už je polská stálice, ne každého ale napadne vydat se o kus dál na sever do starobylého přístavního města Gdaňsk, které je plné ikonických měšťanských domů, útulných kaváren i moderních podniků. Při své návštěvě byste neměli minout Mariánskou baziliku ve stylu cihlové gotiky, procházkou kolem řeky Motława se můžete dostat až k proslulému Muzeu druhé světové války, jehož expozice se otevřely veřejnosti teprve před pár lety. Doslova pár kroků chůze od centrálního náměstí Dlugi Targ se slavnou Neptunovou fontánou z roku 1633 se můžete ubytovat v Hotelu Hampton by Hilton Gdansk Old Town, který nabízí vyvedenou kombinaci tradiční gdaňské architektury se soudobým designem. Z pokoje budete mít výhled na Staré město a v rámci pobytu můžete využít místní fitness centrum. A kdoví, možná se k Baltu rádi vrátíte na letní dovolenou, protože v parných létech nabízí příjemné klima.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Česko: Krkonoše

Možná se vám nechce cestovat daleko a přesto toužíte po zaslouženém relaxu, kde vás budou hýčkat. Líbit by se vám mohlo v Harrachově přímo na úpatí Čertovy hory, kde naleznete přepychový Pytloun Wellness Hotel Harrachov, který se pyšní skvělou gastronomií a vlastním wellness centrem s výhledem do korun stromů. Krásy Krkonoš odsud můžete snadno objevovat díky husté síti turistických tras, stejně tak jako na běžkách nebo lyžích. Nejbližší vlek najdete pouhých 100 metrů od hotelu. Nedaleký sportovní areál Harrachov nabízí mimo jiné dětský park s dřevěným hradem, vzduchovými trampolínami nebo nafukovací bludiště. Za deštivého počasí si můžete prohlédnout expozice v jednom z místních muzeí, ať už v Muzeu skla, Ski muzeu a nebo Hornickém muzeu.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Maďarsko: Balaton

Opravdu v luxusním stylu si můžete dopřát pobyt na břehu maďarského jezera Balaton. V loni otevřeném exkluzivním Sirius Hotelu určitě využijete neomezeného vstupu do wellness o rozloze 1500 m², které se dělí na bazénovou část a rozsáhlý saunový svět. O gastronomický zážitek se vám postarají v restauraci SunRise, odkud si můžete užít výhled na Balaton, popřípadě pak pokračovat v jednom z hotelových barů. Sirius Hotel najdete v kouzelném městečku Keszthely, kde jsou specialitou muzea všeho druhu – ať už jde o marcipán, panenky, Balaton Museum, nebo muzeum aut značky Cadillac. Snadno navštívit můžete i proslulé termální jezero Hevíz, které je vzdáleno pouhých 8 kilometrů.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Polsko: Krakov

Pouhých 14 kilometrů od centra města plného památek, muzeí a kaváren, ale zato v klidu a s vyžitím pro děti. Možná potřebujete podniknout pobyt u polského Krakova na jezdeckém ranči Szary Rezidence s polopenzí a vstupem do wellness centra nebo posilovny. Resort nabízí jízdu na koních či ponících s instruktory, a to jak pro dospělé, tak pro děti, které určitě potěší venkovní hřiště nebo dětský koutek. Ranč se netají tím, že je dog-friendly a čtyřnozí přátelé tu mají vstup povolen do hotelu, zahrady i restaurace. Až se vydáte na výlet do centra Krakova, určitě nezapomeňte kromě klasických lákadel jako hrad Wawel nebo židovská čtvrť Kaziměř zavítat také do oblíbeného muzea moderního umění MOCAK nebo navštívit proslulou Schindlerovu továrnu.

Foto: se souhlasem Travelking
Foto: se souhlasem Travelking

Foto: Shutterstock, se souhlasem Travelking

Zdroj: Travelking

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
1 Komentář
  1. ŠárkaMariana 8 měsíců ago

    Konec roku byl jako vždy náročný, tak jsme si dopřáli v lednu wellness 😊 Výhoda byla, že nebyl problém s termínem a s rezervací v podstatě ze dne na den…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account