Trdelník

Vytisknout recept
I když si trdelník můžete dopřát po celý rok, v předvánočním čase chutná tak nějak lépe. Připravit si ho doma není nic složitého, tak pojďme na to.
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 1 hour 15 minutes
Čas vaření 8 minutes
Celkový čas 1 hour 23 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • na 6 kousků
  • 250 g hladké mouky Babiččina volba na kynutá těsta
  • 1 žloutek
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 125 ml plnotučného vlažného mléka

Na dokončení:

  • rozpuštěné máslo
  • k obalení drcené oříšky skořice, vanilkový moučkový cukr, třtinový cukr, perníkové koření
  • + budete potřebovat sklenice obalené alobalem nebo ocelovou pečicí formu na trdelník případně na kremrole

Instrukce

  • Nasypte do mísy mouku a cukr, utvořte důlek, do kterého nadrobíte droždí, a zalijte mlékem. Nechte 15 minut odpočívat. Když kvásek vzejde, přidejte zbylé suroviny a zpracujte hladké nelepivé těsto, poprašte moukou a nechte hodinu kynout na teplém místě.
  • Mezitím rošt v troubě nastavte tak nízko, aby mohli trdelníky péct na výšku. Z těsta vyválejte tenkou placku, nařežte na pásky a obtáčejte jimi trubičky či zavařovací sklenice. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundejte z trubiček, pomašlujte jemně rozpuštěným máslem a obalujte podle chuti.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 12 měsíců ago

    5 stars
    Výborné cukroví.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account