Přeji všem krásné podzimní dny. Poslední dny slyším slova sníh, advent, dárky, výprodeje a pečení. Už cítím vůni cukroví. Mám na Vás ženy s.r.o. otázku. Znáte cenově dostupné recepty na cukroví, které každý ocení? Zdravé mlsání znám. U babiček a dědečků na venkově dozrálo spousta ovoce. Například švestky, jablka, hrušky, černé jeřabiny, nebo ořechy. Z jablek a hrušek lze v populárních sušičkách nasušit křížaly, vypracované švestky, černé jeřabiny i ořechy. K dražšímu ale zdravějšímu mlsání patří ovoce v čokoládě. Polevu vytvoříme z Ivy, cukru moučka a kakaa. Černé jeřabiny před sušením namočíme do cukrové vody. Vzniknou rozinky.
Foto: Romana Mlynářová
Tak cukroví peču již řadu let. Jsem na sladké, tudíž si vánoční cukroví nemůžu odpustit. Peču kolem dvanácti, třinácti druhů, jak to vyjde, i jak vyjde čas. Ale je pravda, že zdravé cukroví je na mě moc… zdravé. 😀 Peču klasicky z Hery, másla, cukru a bílé mouky.
Cukroví nepeču, už několik let… nepotřebujeme ho .-)
Tyjo, to my bychom bez cukroví nevydrželi. 😀 Každý rok se na něj těším a na to, jak ho sníme. 😀 Jsme velcí mlsouni.
samá lákadla :-), díky Romano 🙂