Česká kuchyně se pyšní bohatou historií a výraznými chutěmi, které se však často ztrácí v době moderní a minimalistické gastronomie. Když se však nadaná kuchařka s láskou pro tradici vydá po stopách českých farmářů vznikne něco zcela nového. Pořad Od farmáře na talíř odhaluje díky Markétě Hrubešové to nejlepší z tradiční gastronomie a inovace. Spojení nejkvalitnějších ingrediencí s vášní pro vaření způsobí nezapomenutelnou kulinářskou explozi na talíři. Vychutnejte si premiéru pořadu již 9. září v 17:00 na televizní stanici TV Paprika a pak vždy v sobotu a v neděli.

Kreativita s tradicí

Markéta Hrubešová není pouze talentovaná herečka, ale také spisovatelka s vášní pro gastronomii. Svou lásku pro tradiční českou kuchyni obohacuje špetkou kreativity a inovace. Sérii Od farmáře na talíř můžeme považovat za okno do jejího kuchařského světa, kde se prolíná stará moudrost s moderními trendy. Jedním z hlavních principů tohoto pořadu je spojení farmářských produktů s konečným jídlem na talíři. Markéta Hrubešová přináší do popředí farmáře, kteří pěstují a dodávají prvotřídní suroviny. Každé jídlo je tak nejen o chuti, ale také o příběhu za ním. To spojuje zemi, pěstitele a kuchaře do jednoho harmonického procesu.

Česká kuchyně není jen o bramborovém salátu a svíčkové. TV Paprika vám to dokáže kulinářskou sérií Od farmáře na talíř, kde se můžete těšit na nové variace tradičních jídel, která nesou osobitý rukopis.

Foto: se souhlasem AMC
Foto: se souhlasem AMC

Jedním z výjimečných receptů, které se v pořadu objeví, jsou květákové steaky s rajčaty a slaninovou drobenkou. Spojte tradici s moderními prvky a vyzkoušejte si to i vy:

Ingredience:

1 květák, 2 lžíce másla, 1 lžíce balsamica, 2 lžíce sójové omáčky, hrst malých rajčat, šalotka nebo jarní cibulka, olivový olej, sůl a pepř, na drobenku: strouhanka z dobrého chleba, 100 g anglické slaniny, petrželka

Postup přípravy:

Květák rozřízněte uprostřed a ukrojte z každé strany 2 cm plátky.

Osolte a potřete olejem.

Dejte na pánev a zvolna opékejte po obou stranách.

Nakonec přilijte balsamico a nechte odpařit. Přilijte sójovou omáčku a přidejte máslo.

Na pánvi opražte kousky slaniny a přidejte strouhanku. Nakonec vmíchejte nakrájenou petrželku.

Podávejte s rajčatovým salátkem.

Foto: se souhlasem AMC

Nezmeškejte to!

Připojte se k našemu kulinářskému dobrodružství a objevte svět tradice a kreativity, který se spojí na talíři. Pořad Od farmáře na talíř s Markétou Hrubešovou vám ukáže, že kulinářské umění nemá žádné hranice. Připravte se na víkendovou dávku inspirace a každou sobotu a neděli sledujte v 17:00 televizní stanici TV Paprika. Kdo ví, možná i vy si jednou vytvoříte svůj kulinářský poklad!

 

Zdroj: AMC

Foto: se souhlasem AMC

Tagy:
2 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Krásný, ten fialový květák… zajímalo by mě, jak chutná :-), bílý květák moc nemohu, mám po něm žlučníkové záchvaty…

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Ten fialovy kvetak se snazim uz delsi dobu koupit 😀

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account