Česká kuchyně se pyšní bohatou historií a výraznými chutěmi, které se však často ztrácí v době moderní a minimalistické gastronomie. Když se však nadaná kuchařka s láskou pro tradici vydá po stopách českých farmářů vznikne něco zcela nového. Pořad Od farmáře na talíř odhaluje díky Markétě Hrubešové to nejlepší z tradiční gastronomie a inovace. Spojení nejkvalitnějších ingrediencí s vášní pro vaření způsobí nezapomenutelnou kulinářskou explozi na talíři. Vychutnejte si premiéru pořadu již 9. září v 17:00 na televizní stanici TV Paprika a pak vždy v sobotu a v neděli.
Kreativita s tradicí
Markéta Hrubešová není pouze talentovaná herečka, ale také spisovatelka s vášní pro gastronomii. Svou lásku pro tradiční českou kuchyni obohacuje špetkou kreativity a inovace. Sérii Od farmáře na talíř můžeme považovat za okno do jejího kuchařského světa, kde se prolíná stará moudrost s moderními trendy. Jedním z hlavních principů tohoto pořadu je spojení farmářských produktů s konečným jídlem na talíři. Markéta Hrubešová přináší do popředí farmáře, kteří pěstují a dodávají prvotřídní suroviny. Každé jídlo je tak nejen o chuti, ale také o příběhu za ním. To spojuje zemi, pěstitele a kuchaře do jednoho harmonického procesu.
Česká kuchyně není jen o bramborovém salátu a svíčkové. TV Paprika vám to dokáže kulinářskou sérií Od farmáře na talíř, kde se můžete těšit na nové variace tradičních jídel, která nesou osobitý rukopis.
Jedním z výjimečných receptů, které se v pořadu objeví, jsou květákové steaky s rajčaty a slaninovou drobenkou. Spojte tradici s moderními prvky a vyzkoušejte si to i vy:
Ingredience:
1 květák, 2 lžíce másla, 1 lžíce balsamica, 2 lžíce sójové omáčky, hrst malých rajčat, šalotka nebo jarní cibulka, olivový olej, sůl a pepř, na drobenku: strouhanka z dobrého chleba, 100 g anglické slaniny, petrželka
Postup přípravy:
Květák rozřízněte uprostřed a ukrojte z každé strany 2 cm plátky.
Osolte a potřete olejem.
Dejte na pánev a zvolna opékejte po obou stranách.
Nakonec přilijte balsamico a nechte odpařit. Přilijte sójovou omáčku a přidejte máslo.
Na pánvi opražte kousky slaniny a přidejte strouhanku. Nakonec vmíchejte nakrájenou petrželku.
Podávejte s rajčatovým salátkem.
Nezmeškejte to!
Připojte se k našemu kulinářskému dobrodružství a objevte svět tradice a kreativity, který se spojí na talíři. Pořad Od farmáře na talíř s Markétou Hrubešovou vám ukáže, že kulinářské umění nemá žádné hranice. Připravte se na víkendovou dávku inspirace a každou sobotu a neděli sledujte v 17:00 televizní stanici TV Paprika. Kdo ví, možná i vy si jednou vytvoříte svůj kulinářský poklad!
Zdroj: AMC
Foto: se souhlasem AMC
Krásný, ten fialový květák… zajímalo by mě, jak chutná :-), bílý květák moc nemohu, mám po něm žlučníkové záchvaty…
Ten fialovy kvetak se snazim uz delsi dobu koupit 😀