Dáváte v létě přednost pláži před pobytem na horách? Zkuste strávit letní dovolenou na statku v Jižním Tyrolsku. Stále váháte? My vám dáme hned 7 důvodů proč vyměnit pláž za hory.
1. Relaxace
Krátké příjezdy a žádné nekonečné zácpy, lehký vánek namísto výhně. I tak může vypadat letní dovolená. Ubytovací kapacity mezi Dolomity a vinicemi nejsou zdaleka tak natěsnané jako na Jadranu. V záplavě květů, u zrajícího ovoce a nekonečné oblohy teprve najdete svůj vysněný klid.
2. Horská jezera
K letní dovolené bezpochyby patří koupání. Asi 30 statků značky Roter Hahn je od vody vzdáleno méně než 500 metrů a dalších 320 to má k osvěžení nanejvýš 5 kilometrů. Vyberte si tak dovolenou v blízkosti rybníka Völser Weiher nebo jezera Kalterer See na jihu Jižního Tyrolska, které je také nejteplejším jezerem v Alpách. Tajným tipem jsou pak velké a malé jezero Montigglersee v Eppanu. – Obrovský hit jsou samozřejmě přírodní rybníčky na statcích, která jsou zcela bez chloru.
3. Obdivuhodná příroda
Co může být krásnějšího než se ráno vydat čerstvě orosenou trávou po stopách lesních zvířat? Takřka hned za statkem uvidíte rozkvetlé louky a pasoucí se domácí zvířata. Když se vydáte kousek dál, můžete se těšit na majestátní jeleny, kamzíky či liščí mláďata, která se právě rozhodla vylézt ze svých nor a prozkoumat okolní prostředí.
4. Čerstvá zelenina i ovoce
Užívejte si vůni léta a darů přírody. Statky mnohdy mívají i svůj vlastní ovocný sad, kde vám farmáři sami nabídnou, zda si nechcete utrhnout právě dozrávající ovoce – třešně, jablka, hrušky, borůvky i maliny. Pokud nemají sad určitě v okolí najdete alespoň malou zahrádku, kde pěstují nejrůznější plodiny, jako je česnek, salát, rajčata, a dokonce i dýně. Čerstvou zeleninu i ovoce pak najdete na vašich jídelních stolech.
5. Aktivní dovolená
Mnoho lidí v posledních letech vyhledává spíše aktivní dovolenou strávenou v přírodě mimo přelidněná města. Na farmách můžete zažít krásné chvíle, jak v sedle jízdních kol, tak i na hřbetu ušlechtilého koňského plemena Haflinger, který mimo jiné patří do kulturního dědictví Jižního Tyrolska.  Ti akčnějším mohou zkusit i ,‚železné cesty‘‘ neboli ferraty, při kterých překováváte hřebeny hor právě díky instalovaným železným lanům, stupínkům, žebříkům a můstkům.
6. Kulinářské pochoutky – Jihotyrolský knödl
Jestli máte rádi dobré jídlo a pití, v Jižním Tyrolsku se vám bude líbit. Farmáři i selky ze statků Roter Hahn vám rádi ukážou, jak připravují různé speciality venkovské kuchyně. Například jihotyrolské knödle. Můžete zde narazit třeba na knedlíky se salátem, ve kterém najdete pampelišky nebo dokonce i kopřivové knedlíky.
7. Historie a tradice
Zvyky, tradice, historie, pověsti, mýty, stará řemesla a život na venkově – to vše zde můžete zažít. V průběhu času se toho změnilo jen málo ze selské kultury a alpské přírody. Především mladá generace se angažuje na zachování tradic Jižního Tyrolska. Jedním ze symbolů je modrá zástěra sedláka, bez ní se cítí oblečen jen na půl. Symbolizuje jihotyrolskou práci, a navíc je velmi praktická, v letním období v ní mají zastrkané luční květiny a mnohdy je zkrášlují vtipná rčení.
Nezáleží na tom, zda jste milovníky jízdy na kole, dobrého jídla či jen rádi relaxujete při pohledu na nádhernou přírodu, v Jižním Tyrolsku si vždy užijete jedinečné zážitky. Díky autentickému prostředí místních statků Roter Hahn, které nabízí kvalitní ubytování, milé prostředí a skvělé snídaně.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account