Čim a Čára jsou dva malí vrabčí sourozenci. Děti Anička a Honzík jsou také dva sourozenci a všichni čtyři se sejdou na jedné zahradě jednoho domu.

Dětským čtenářům se prostřednictvím příběhů z knížky Radany Dungelové podaří nahlédnout do životů a hnízd vrabčáků a dalších opeřenců jedné zahrady. Poznají jejich starosti, ale i radosti a zjistí, že to, co nám lidem připadá všední a bezpečné, může být pro ptáky osudné.

Dědeček ukazuje vnoučatům, jak zahradu přizpůsobit ptáčkům, jak zajistit, aby měli malí zpěváčci dost potravy a bezpečné úkryty, jaké plody jim chutnají a jaké keře a stromy je schovají třeba před kočkou. Vrabčí mamka a taťka pro změnu učí svá mláďata Čima a Čáru létat, schovat se do bezpečí, vyprávějí jim o lidech, o ptačí migraci nebo o sousedech z okolních hnízd a připravují je na život venku. Varují je před zrádnými velkými skly oken, do kterých mohou narazit.

Kniha Čim, Čára a zahrada děti nenásilnou formou vzdělává, naučí je vnímat přírodu a prostřednictvím krásných ilustrací Jana Dungela je seznámí s ptáky z našich zahrad. Knížka je určená pro děti mladšího školního a předškolního věku.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account