Růžičková kapusta s čerstvým kozím sýrem a kaštany

Vytisknout recept
Zdravé jídlo může být i velmi dobré.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Růžičková kapusta 450 g
  • Červená cibule 100 g
  • Anglická slanina 100 g
  • České máslo 84 % mléčného tuku 1 lžíce
  • Jedlé kaštany 150 g
  • Portské víno 40 ml
  • Hladkolistá petržel 1 hrst
  • Čerstvý kozí sýr 150 g
  • Kanadské brusinky sušené 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Na ozdobu
  • Mikrobylinky

Instrukce

  • Růžičkovou kapustu nejprve dobře očistěte a poté nasypte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nechte pozvolna vařit maximálně 7 minut.
  • Sceďte a krátce zchlaďte v připravené míse s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Nezapomeňte nechat okapat.
  • Cibuli nakrájejte na měsíčky, slaninu na nudličky a společně restujte v pánvi dozlatova. Přidejte máslo a nechte lehce rozpustit. Poté přisypte kaštany, promíchejte a zalijte portským vínem. Krátce provařte do zhoustnutí.
  • Následně přidejte spářené kapustičky a promíchejte. Prohřejte, dochuťte solí, pepřem a zasypte hladkolistou petrželkou.
  • Na závěr přidejte sušené brusinky a podávejte s kozím sýrem posypaným pískavicí.
5 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Vypada dobře

  2. Nádhera, pochutnala bych si.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Mňam, mňam :-), to musí být dobrůtka 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account