Růžičková kapusta s čerstvým kozím sýrem a kaštany
Ingredience
- Růžičková kapusta 450 g
- Červená cibule 100 g
- Anglická slanina 100 g
- České máslo 84 % mléčného tuku 1 lžíce
- Jedlé kaštany 150 g
- Portské víno 40 ml
- Hladkolistá petržel 1 hrst
- Čerstvý kozí sýr 150 g
- Kanadské brusinky sušené 50 g
- Sůl
- Pepř
- Na ozdobu
- Mikrobylinky
Instrukce
- Růžičkovou kapustu nejprve dobře očistěte a poté nasypte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nechte pozvolna vařit maximálně 7 minut.
- Sceďte a krátce zchlaďte v připravené míse s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Nezapomeňte nechat okapat.
- Cibuli nakrájejte na měsíčky, slaninu na nudličky a společně restujte v pánvi dozlatova. Přidejte máslo a nechte lehce rozpustit. Poté přisypte kaštany, promíchejte a zalijte portským vínem. Krátce provařte do zhoustnutí.
- Následně přidejte spářené kapustičky a promíchejte. Prohřejte, dochuťte solí, pepřem a zasypte hladkolistou petrželkou.
- Na závěr přidejte sušené brusinky a podávejte s kozím sýrem posypaným pískavicí.
Vypada dobře
Nádhera, pochutnala bych si.
Zkuste, budu ráda..
Mňam, mňam :-), to musí být dobrůtka 🙂
a zase nečekaně zdravá 😀