Gratinovaná jablka s bramborami
Ingredience
- Jablka 500 g
- Brambory 500 g
- Maasdamer Švýcarský nebo Holandský sýr 100 g
- Malá červená cibule 1 ks.
- Sůl pepř dle chuti
- Máslo na vymazání
Instrukce
- Omyjte brambory a v hrnci s vodou je uvařte ve slupce.
- Uvařené brambory oloupejte a nechte vychladnout.
- Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.
- Jablka omyjte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky.
- Na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr.
- Rozehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte máslem zapékací misku nebo pekáček.
- Vychladlé, oloupané brambory nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku.
- Na vrstvu brambor vložte nakrájenou cibuli, osolte a opepřete.
- Na vrstvu cibule vložte nakrájená jablka.
- Dejte péci do vyhřáté trouby na 15 až 20 minut.
- Krátce před koncem přidejte strouhaný sýr, vypněte troubu a nechte dojít.
Dík za inspiraci
Zajímavý recept. Někdy vyzkouším.
tak to může být dobrota 🙂
Tak to je hodně zajímavá kombinace.
Mám takové kombinace ráda a ráda inspiruji.