Gratinovaná jablka s bramborami

Vytisknout recept
Z jablek lze však připravit i bezmasé jídlo, které bude doslova koncertem chutí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Jablka 500 g
  • Brambory 500 g
  • Maasdamer Švýcarský nebo Holandský sýr 100 g
  • Malá červená cibule 1 ks.
  • Sůl pepř dle chuti
  • Máslo na vymazání

Instrukce

  • Omyjte brambory a v hrnci s vodou je uvařte ve slupce.
  • Uvařené brambory oloupejte a nechte vychladnout.
  • Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.
  • Jablka omyjte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky.
  • Na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr.
  • Rozehřejte troubu na 180°C.
  • Vymažte máslem zapékací misku nebo pekáček.
  • Vychladlé, oloupané brambory nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku.
  • Na vrstvu brambor vložte nakrájenou cibuli, osolte a opepřete.
  • Na vrstvu cibule vložte nakrájená jablka.
  • Dejte péci do vyhřáté trouby na 15 až 20 minut.
  • Krátce před koncem přidejte strouhaný sýr, vypněte troubu a nechte dojít.
5 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Dík za inspiraci

  2. 5 stars
    Zajímavý recept. Někdy vyzkouším.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    tak to může být dobrota 🙂

  4. Tak to je hodně zajímavá kombinace.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account