Zámek Dobříš je krásný barokní zámek nacházející se ve městě Dobříš ve Středočeském kraji v České republice. Zámek byl postaven v 18. století a je známý svou úžasnou architekturou a krásným parkem.

Zámek byl původně postaven jako lovecký zámeček pro šlechtický rod Lobkowiczů, později sloužil jako sídlo dalších šlechtických rodů. Dnes je Zámek Dobříš přístupný veřejnosti a slouží jako kulturní centrum, kde se po celý rok konají koncerty, výstavy a další kulturní akce.

Interiéry zámku zdobí zdobené fresky, štuky a zlacené sochy. Návštěvníci si mohou prohlédnout několik zámeckých místností, včetně velkého sálu, kaple a knihovny. Oblíbeným cílem je také zámecký park s krásnými zahradami, fontánami a jezírkem.

Zámek Dobříš je skvělým místem, kde můžete strávit den prohlídkou zámku a jeho okolí, a je povinnou destinací pro každého, kdo se zajímá o českou historii a kulturu. Je také oblíbeným místem pro svatby a jiné speciální akce.

Tagy:
4 Komentářů
  1. Krásný zámek i park. Zde jsme se také během let asi 3x zastavili, jednou jsme zvládli i vnitřní prohlídku. Jen park byl pokaždé skrze rekonstrukci uzavřený.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      My bohužel nebyli vevnitř zámku, jen park, který byl už taky zavřený, ale prošli jsme si město a vedle byli v restauraci, kde vyborne varili….

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Zámek jsme navštívili, už to je pár let… Moc se nám líbily zahrady, jedna tedy byla nějak nedokonalá, tuším, že ji renovovali, ale i tak nádhera..

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account