sýrové hvězdičky
Ingredience
- hladká mouka 130 g
- čedar 100 g
- parmazán 50 g
- máslo 60 g
- pivo Zlatý Bažant 40 ml
- droždí lahůdkové 10 g
- mletá sladká paprika 1 lžička
- sůl
Instrukce
- Do mísy nastrouhejte najemno oba sýry, přidejte změklé máslo, prsty vše zpracujte do vlhké drobenky. Poté přidejte mouku, droždí a papriku. Osolte podle chuti a vše znovu prsty zpracujte. Tentokrát do sypké drobenky. Nakonec přilijte vychlazené pivo a vytvarujte těsto. Nezpracovávejte ho příliš dlouho, stačí, aby vám pod rukama vzešla kompaktní hmota. Poté těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do lednice odpočívat.
- Troubu předehřejte na 190 °C. Odpočaté těsto vyválejte přes pečicí papír na tloušťku přibližně 1–2 milimetry. Pomocí vykrajovátek vykrojte libovolné tvary, dejte je na plech vystlaný pečicím papírem a pečte v dobře vyhřáté troubě 12–15 minut. Na povrchu by měly být krekry krásně zlatavé. Po upečení je nechte zcela vychladnout.
radi vyskusame
Dobrý recept a na jakoukoliv oslavu.
vypadaji krasne
Letos jsem na Silvestra dělala bez piva a nekynuté. Zkusím příště tento recept 😉
Zajímavý recept, určitě někdy vyzkouším 🙂
To je skvělý tip na silvestrovské pohoštění:)
Vypadají krásně 😊
Krása na pohled 🙂
Nádherné vykrajovátko a jistě i dobrý recept.
Krásné hvězdičky a jistě moc chutné. Ráda vyzkouším.