Znáte Makgeolli nebo-li Makkoli? Já jsem doposud neměla tu čest, ale ráda bych se s Vámi podělila o tomto skvělém nápoji.
Co je Makkoli? Troška teorie
Makkoli, také známý jako makgeoli, makgula, makoli nebo mák, je nejoblíbenější korejský alkoholický nápoj vyrobený z rýže, smíchaný s korejským fermentorem zvaným nuruk. Má bílo mléčnou barvu sladkou chuť. Podávejte chlazené. Před použitím protřepejte.
Text od prodejce v ČR
Makkoli je často označováno jako rýžové víno nebo pivo s nízkým obsahem alkoholu (běžně zakoupíte se 6% alkoholu). Běžný typ je sladký a levný, prodává se v plastových lahvích o objemu 750 mililitrů za zhruba 120. Ale je stále více k dispozici ve kvalitnějších variantách se složitějšími příchutěmi. Já jsem na jednom eshopu našla příchutě jako banán, bílé hrozny a broskev.
Já měla Makkoli v jedná restauraci v Praze a bylo prostě skvělé!
Jak se pije Makkoli?
Makkoli je známý jako skupinový nápoj. Často se nalévá z konvice do kovových nebo keramických misek k popíjení. (Ty jsme měli i my) Korejci také tahají makkoli na túry na vrcholky hor. Makkoli je neodmyslitelnou součástí korejské kultury, je to nápoj korejských lidí.
Zdroj: Co je korejské rýžové víno Makgeolli/Makkoli?
Už jste někdy ochutnali tento tradiční korejský nápoj? Já jsem z něj nadšená ještě dnes 🙂
Tak toto doopravdy neznám.