Jak poznat partnera, který nás jen využívá?
Jsme zamilovaní, milujeme a často si neuvědomujeme, že máme vedle sebe partnera, který nás jen využívá.
Cítíme, že je něco špatně, že by to takto nemělo být, ale srdce chce věřit v lásku a ignoruje svůj vnitřní pocit a rozum, který nám říká takhle se milující partner nechová!
Jaké jsou hlavní znaky partnera, který Vás jen využívá?
1) Za prvé často nechce řešit žádné problémy, kdykoliv je problém a vy cítíte, že je něco v nepořádku, ptáte se co by potřeboval, nebo proč změnil své chování, snažíte se hledat i odbornou pomoc, ale partner Vás buď zcela ignoruje, nebo nechce na problému pracovat. Čímž Vám vlastně sděluje, že mu na vztahu nezáleží. Kdyby ano nechtěl by aby jste se trápili, nebo aby vztah vedl ke krachu, ale naopak by byl ochoten o problému hovořit, případně vyhledal s vámi odbornou pomoc. Prostě by projevil snahu o vztah bojovat!
2) Nechce s Vámi být, ale sex s Vámi mu vyhovuje, vyhovuje mu se k Vám vracet, dostat teplou večeři, popovídat si, ale vše bez jakékoliv zodpovědnosti a závazků. Nezahrne Vás do plánů společného času, nevezme na party k přátelům, sděluje Vám jen polopravdy. Neřekne Vám kam jde, kdy přijde, sdělí Vám jen co chce a tak, aby jste váhali……nevěděli.
3) Je schopný Vám slíbit, že s vámi podstoupí životně důležité věci, ale pak se vymlouvá, nebo je nesplní. Může se to týkat čehokoliv, společného bydlení, hypotéky, dětí, času. Prostě ví, že jste mu třeba dávali čas a rozhodl se, že do toho půjde s Vámi, ale pak se na to vykašle a vymlouvá se!
4) Hledá důvody proč s Vámi zůstat! Není to partner, který prostě skočí do bahna a nenechá Vás v něm samotné. (ho) Prostě jen proto, abyste tam nebyli sami. Potřebuje důvod, aby s Vámi byl a když ho nemá, odchází a vaše city a zklamané naděje ho nezajímají! Nebere ohledy, necítí zodpovědnost za Vás ani celou situaci.
5) Nechá Vás opuštěné klidně i ve významné dny jako je Silvestr či Štědrý den, nebo odejde za přáteli a nevezme Vás sebou!
6) Je sobecký hledá ve vztahu jen na svůj prospěch a nehledí na vztah pohledem ,, my dva ” nýbrž pohledem ,, já” Například: ,, Tohle jsem zaplatil já, je to moje”, nebo ,, Tohle je tvoje starost, tvé auto”, často Vám říká že ho nezajímáte, neptá se na Vás, jak se máte, nezeptá se na to jaký jste měli den v práci, ani ho to nezajímá. Nenavrhuje žádné společné aktivity, vše navrhujete jen vy. Pokud se ho optáte co by chtěl, kam by chtěl jet, co by chtěl dělat o víkendu, často řekne že neví, nebo že nic. Nebo si zvolí aktivitu bez Vás.
7) Poslouchá své kamarády, kde Vás za zády pomlouvá, neřeší problémy s Vámi, ale o Vás bez Vás s přáteli, které poslouchá, a kteří mu samozřejmě zaujatě poradí proti Vám. Pozor na takové náznaky. Partner, který si Vás váží bude vždy prvotně problémy a vztah řešit s Vámi……a případně s přítelem, který vyslechne Vás oba, obě strany a odkáže ho, nebo Vás oba k odborníkovi. Žádný přítel totiž není nezaujatý. Kdyby ano, řekl by právě, ať problém řešíte s partnerem a na odborné úrovni. Není nic špatného, když Vás přítel vyslechne, ale je špatné, když Váš partner neřeší problémy s Vámi!
8) Ponižuje Vás, snižuje, najednou neděláte nic dobře, museli by jste být dokonalí, chytřejší, hezčí, vtipnější, štíhlejší! Prostě nejste najednou vedle partnera ta krásná, chytrá a nejlepší!
Pozor na to, pokud cítíte, že vedle partnera, partnerky jste najednou jak uschlý květ bývá to závažný znak toho, že jste ve vztahu s někým, kdo Vás psychicky ničí!
9) Nechce společnou budoucnost, nebaví se o ní, nerad plánuje, nechce závazky, děti, zodpovědnost.
10) Nemá Vás na prvním místě nejste a nebudete nikdy prioritou!
Neztrácejte čas s někým, kdo si Vás neváží! Pamatujte si, ten kdo Vás nemiluje, i když vy jeho ano, tak tratí vždy ten, kdo ztratil Vás! Protože najít bytost, která daného člověka bude milovat je vždy to nejtěžší! Vy však víte co láska je, a i když jste ji dávali partnerovi (partnerce) který si toho nevážil, tak i na Vás čeká někdo, kdo si Vás bude vážit a milovat a to si zasloužíte. Nechtějte v životě lidi, kteří odcházejí a nemají k Vám respekt a úctu!
Nechají Vás na holičkách v nejtěžších chvílích života a ještě s úšklebkem jdou za přáteli, namísto, aby Vás objali! Pamatujete si, že když máte rádi někoho, kdo si Vás neváží, tak budete stokrát více milovat partnera, který si Vás bude vážit a jen s takovým dojdete naplnění a lásky! Takový partner dodrží své závazky, bude řešit problémy namísto útěku, bude Vám oporou, bude s Vámi i v bahně jen proto, že jste to Vy! Nebude Vás chtít měnit, ani hledat důvody proč být s vámi.
Takže hodně sil a věřte, že každý si zaslouží lásku a partnera, který si Vás váží!!!
Pokud si nevíte rady, kontaktujte mne, nabízím i online anonymní formu poradenství.
Mgr. Michala Pokorná – koučink, supervize a poradenství pro ženy, které nemohou otěhotnět.
www.michalapokorna.cz
Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account