Tyto lívanečky spojují jedinečnou chuť tvarůžků s jemným sladko-slaným nádechem a potěší každého, kdo hledá chutné, zdravé a originální sváteční pohoštění.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
8ks Olomouckých tvarůžků
150ghladké mouky
1dlmléka
1vejce
Sůl
Olej
Borůvkový džem
Šlehačka
Kompotované nebo čerstvé ovoce
Instrukce
Z mouky, mléka, vejce a soli ušleháme husté těstíčko. Do lívanečníku nalijeme trošku oleje, naběračkou trochu těsta, vložíme tvarůžek a opět zalijeme těstem. Pomalu smažíme, až zezlátnou. Hotové lívanečky zdobíme borůvkovým džemem, šlehačkou a ovocem dle vlastní chuti.
Notes
„Olomoucké tvarůžky jsou nejen tradiční českou delikatesou, ale také skvělou inspirací pro kreativní vaření. Tvarůžkové lívanečky nabídnou nevšední chuťový zážitek a mohou být příjemným zpestřením nejenom svátečního rána," říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.Olomoucké tvarůžky jsou jediným původním českým sýrem s chráněným označením původu. Vyrábějí se v Lošticích podle tradiční receptury, bez syřidel, barviv a stabilizátorů. Jsou přírodním zdrojem bílkovin a vápníku, mají nízký obsah tuku a skvěle se hodí nejen pro gurmány, ale i pro ty, kteří dbají na zdravý životní styl.Zdroj a foto: A. W., výrobce Olomouckých tvarůžků