Zužitkujte zbytek bramborového salátu chutně a netradičně.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 40 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.20 minutesmin
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1mísa bramborového salátu400 g
100ghladké mouky + 50 g na vysypání plechu
100gsmetanového sýru - např. Philadelphia
100gmásla + 1 polévková lžíce navíc na vymaštění formy
1lžíce strouhanky
300mlsmetany
3vejce
100gžlutého sýrunapř. gruyére
špetka pepře a špetka muškátového oříšku
Instrukce
Dortovou či koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (můžeme použít i mini formičky na tartaletky). V míse rychle prohněteme mouku, smetanový sýr a máslo, dokud nevznikne těsto. Těsto bude lepkavé, proto ho po uhnětení dáme na cca 30 minut do mrazáku. Po této době těsto vyválíme na moukou posypané lince a dáme jej do pečicí formy. Smetanu smícháme s vejci, polovinou žlutého sýru, přidáme pepř, muškátový oříšek a bramborový salát. Vzniklou náplň nalijeme na těsto a vše navrch posypeme zbytkem sýru. Celé pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 40 minut – do zezlátnutí.