Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Strouhaný koláč
Vytisknout recept
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
15
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
45
minutes
min
Porce
10
ks
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
200
g
hladké pšeničné mouky
20
g
kakaa
1
špetka
soli
půl balení
kypřícího prášku
125
g
másla
1
vejce
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Na náplň:
500
g
tučného tvarohu
100
g
moučkového cukru
1
vanilkový cukr
1
lžíce
kukuřičného škrobu
2
vejce
Instrukce
1
Mouku promíchejte s kakaem, solí a práškem do pečiva. Pak zapracujte máslo a vejce.
2
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Obě zabalte do potravinové folie, jednu dejte na jednu hodinu do lednice, druhou do mrazáku.
3
Tvaroh promíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, škrobem a vejci.
4
Zapékací formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
5
Těsto z ledničky rozválejte na plát silný cca 1 cm. Rukou vtlačte do zapékací formy. Na vrstvu těsta vlijte náplň.
6
Na tvarohovou náplň poté nastrouhejte na hrubém struhadle druhou polovinu těsta z mrazáku.
7
Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení nechte koláč úplně vychladnout.