Slaný dýňový koláč může být skvělou volbou pro ty, kteří mají rádi kombinaci slaných a sladkých chutí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 45 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Porce 5-6 porcí
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
• 100 g másla
• 1 vejce velikosti L
• 175 g hladké mouky
• špetka soli
Náplň:
• půl dýně Hokaido
• 150 g čerstvého špenátu
• 100 g Balkánského sýra
• 200 ml Smetany ke šlehání z Valašska
• 100 g Zakysané smetany z Valašska
• 3 vejce velikosti M
• cibulesůl, pepř
Instrukce
Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem. Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto. Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.
Náplň postup:
Všechny tekuté ingredience spolu promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní. Pečeme 40-45 min. Je to opravdu dobrota, vyzkoušejte sami!